no author
Nicolae Oprea
1073 vizualizări 19 sep 2018

”Cel puţin până în prima zi de weekend, până sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă şi caldă, chiar deosebit de caldă în partea de vest, de nord-vest, de nord, şi în centrul ţării, unde temperaturile maxime vor urca până la valorile de 29-30 de grade Celsius. O vreme călduroasă, de vară. O vreme normală pentru această perioadă va fi doar în zona Litoralului, unde maximele vor urca la cel mult 23-24 de grade”, a precizat pentru Mediafax Alina Şerban, meteorolog la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

De sâmbătă după-amiază, o masă de aer rece va traversa România, mai întâi în partea de nord-vest, apoi va traversa nordul şi va ajunge în centru, adică în Crişana, Maramureş, Transilvania, şi Nordul Moldovei.

”În aceste zone, temperaturile vor marca o scădere de la 29 la 22 de grade. Acest front va fi însoţit şi de ploi, sub formă de averse. În schimb, în partea de sud, sud-est, vremea se va menţine sâmbătă deosebit de caldă, adică maximele vor urca până la 30 de grade, iar pe litoral vor fi 24-25 de grade. Semnalele ar fi că de duminică, masa de aer rece, de origine polară, va determina o scădere în majoritatea regiunilor, iar maximele vor ajunge la 18-20 de grade. Este foarte probabil ca masa de aer rece să nu pătrundă foarte mult şi în sudul ţării”,explică Alina Şerban.

Potrivit meteorologului, masa de aer rece va persista până la jumătatea săptămânii viitoare, iar de miercurea viitoare „sunt mai multe scenarii şi e posibil să mai apară o masă e aer cald, o masă tropicală”.

 

Citește și: