Crăciun în DECOR DE IARNĂ în Transilvania și Moldova. În sud, vor fi 10 grade Celsius

Crăciun în DECOR DE IARNĂ în Transilvania și Moldova. În sud, vor fi 10 grade Celsius
Află cum va fi vremea, în fiecare zi, pe Gândul.ro (FOTO - ilustrativ: Mediafax FOTO)
Publicat: 23/12/2018, 20:28
Actualizat: 25/03/2019, 20:11

Vreme de iarnă în ajunul Crăciunului și în primele zile de sărbătoare. Meteorologii anunță temperaturi apropiate de normalul perioadei, cu precipitații slabe și vânt moderat. La munte va ninge, iar în Lunca Dunării sunt anunțate temperaturi de până la 10 grade Celsius.

În Ajunul Crăciunului, în majoritatea zonelor din țară, sunt anunțate precipitațiiși temperaturi între -4 și 10 grade Celsius. În vest, nord și centru, va fi lapoviță și ninsoare, iar în restul țării, ploi slabe și intensificări ale vântului.

„Luni o să fie mai înnorat, o să avem precipitații în toate regiunile, chiar punctiform, mai însemnate cantitativ în vest, centru și în nord. Dacă în zona montană va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureș, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar în restul teritoriului vor fi mai ales ploi. În noaptea de Ajun, precipitațiile se vor diminua și restrânge, vor mai fi precipitații mixte în sud și sud-est și sub formă de ninsoare în rest.

Luni, vântul se va intensifica la munte, unde așteptăm rafale de 65-80 km/h, iar în zona înaltă chiar și peste 90-100 km/h îndeosebi în zona Carpaților Meridionali. Din a doua parte a zilei, intensificări în jurul a 50-55 km/h vor apărea și în sud-estul, estul, centrul țării.

Luni, temperaturile maxime vor scădea în nord și centru, se vor apropia de cele normale, iar în rest vor rămâne mai ridicate, în general între 0 și 10 grade,” a declarat pentru Mediafax, Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În perioada Crăciunului, temperaturile vor scădea ușor, precipitațiile se vor restrânge, iar în partea de sud și sud-est își va face apariția soarele.

„Prima zi de Crăciun o să aducă o răcire a vremii, maxime apropiate de normal, între -4 și 4 grade la nivelul întregii țări. În sud și sud-est, va fi un cer variabil. Doar în primele ore ale zilei pot să fie înnorări și posibil izolat precipitații mixte, în rest un cer mai mult noros și pe arii restrânse, ninsori slabe în nord, nord-est și centru, inclusiv în zonele montane.

Același tablou se menține și pentru a doua zi de Crăciun, în vest, centru, nord-est, nori persistenți, precipitații sub formă de ninsoare, dar slabe cantitativ. În schimb, în partea de sud și sud-est a țării se mai vede și soarele din când în când, iar maxime tot apropiate de nomalul perioadei în general între -3 și 5 grade Celsius”, a precizat Mihai Timu.

Turiștii care își vor petrece sărbătorile de Crăciun în stațiunile montane se vor bucura de un strat nou de zăpadă. În schimb, în Lunca Dunării, meteorologii anunță temperaturi de până la 10 grade Celsius.

„La munte, doar luniva mai ninge, apoi vor fi precipitații slabe. În prima și a doua zi de Crăciun, cel puțin în zona de munte, va fi un decor de iarnă, dacă nu și în Transilvania și Moldova, unde mai avem un strat de zăpadă care nu se va topi. Mai cald o să fie în sud, unde se arată soarele, 4-5-6 grade în prima și a doua zi de Crăciun, luni s-ar putea să fie chiar 9-10 grade în Lunca Dunării, iar în Transilvania, Maramureș, Moldova temperaturile vor fi ușor negative -3, -2 grade Celsius”, a declarat meteorologul Mihai Timu.

În București, prima zi a săptămânii aduce ploi slabe, care vor înceta pe parcursul zilelor de Crăciun pentru a lăsa loc unui cer variabil.

„Luni, în Capitală va ploua și o să fie simțit un vânt moderat, vor fi temperaturi de 5-6 grade Celsius, iar în prima și a doua zi de Crăciun, un cer variabil, înnorări trecătoare, se vede soarele și maxime normale, 3-4-5 grade Celsius”, informează ANM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Andreea Bălan și-a aniversat ziua de nume la spital: ”Ce să zic, la mulți ani!”
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens