Cum va fi vremea în București de 1 Decembrie | Anunțul făcut de meteorologi

Cum va fi vremea în București de 1 Decembrie | Anunțul făcut de meteorologi
Publicat: 30/11/2019, 15:38

Sâmbătă, în țară vremea este rece, dar normală pentru această perioadă exceptând sud-estul țării unde valorile termice în timpul zilei sunt ușor mai ridicate față de cele obișnuite pentru această dată, informează meteorologul de serviciu al ANM, Costea Cosmin.

Maximele zilei de sâmbătă se vor situa între 3 și 13 grade.

„Cerul va avea înnorări, se vor semnala precipitații, ziua în regiunile sudice, estice și centrale și cu totul izolat în rest, iar noaptea mai ales în sud-est , va ploua trecător iar precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, în Transilvania și în zona subcarpatică a Moldovei, iar în a doua parte a intervalului mai ales în zona subcarpatică a Munteniei”, precizează meteorologul de serviciu.

La munte, treptat, vor predomina ninsorile, iar izolat cantitățile de apă vor cumula 10-15 l/m pătrat.

„Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona de munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali și ale Munților Banatului, unde la rafală se vor atinge viteze de 70-80 de km/h, trecător spulberând ninsoarea”, menționează reprezentantul ANM.

Temperaturile minime vor fi mai coborâte decât cele din noaptea de vineri și îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului vor fi preponderent negative, situându-se între -6 și 4 grade Celsius.

Potrivit meteorologului, ziua de sâmbătă va aduce înnorări și ploi slabe, iar din a doua parte a nopții vor fi și condiții de lapoviță sau fulguială. Vântul va sufla slab și moderat, temperatura maximă va fi de 9-10 grade, iar cea minimă, de 2-3 grade.

Duminică în țară procesul de răcire al vremii va continua și se va resimți în toate regiunile, astfel că valorile de temperatură vor fi apropiate de cele obișnuite perioadei. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în sudul și centrul țării, însă doar pe arii restrânse în Muntenia vor mai fi precipitații slabe, mixte.

„Noaptea înnorările se vor accentua în vest, nord și centru, însă doar izolat vor mai fi precipitații mixte, iar la munte pe spații mici vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la început în sud-est, iar spre sfârșitul intervalului, îndeosebi la munte pe creste”, informează Costea Cosmin.

Maximele zilei de 1 Decembrie se vor situa între 1 și 8 grade, iar cele minime, între -7 și 1 grad, ușor mai coborâte în estul Transilvaniei. Izolat vor fi condiții să apară ceață.

În București, potrivit reprezentantului ANM, ziua de 1 Decembrie va aduce o răcire semnificativă a vremii, astfel că valorile de temperatură se vor situa în jurul celor obișnuite pentru această perioadă.

„Cerul va fi mai mult noros și mai ales în prima parte a intervalului vor fi posibile precipitații sub formă de lapoviță sau fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat, maxima va fi în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă între de -4 și -2 grade. Noaptea vor crește și condițiile de apariție a ceții”, spune meteorologul de serviciu.

Prima zi a săptămânii va debuta cu vreme închisă în regiunile vestice, nordice și centrale, unde se vor semnala precipitații. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și în Maramureș, lapoviță și ninsoare în Crișana, Transilvania și nordul Moldovei și mixt în Banat.

„În restul teritoriului cerul va avea înnorări temporare, cu precădere noaptea, când local vor fi ploi și trecător, lapoviță sau ninsoare. Izolat, în aceste condiții, vor fi și depuneri de polei. Vântul va sufla moderat. Cu intensificări temporare la munte, mai ales pe creste pe spații mici și în celelalte regiuni. Maximele se vor încadra între 0 și 10 grade, iar cele minime între -3 și 3 grade Celsius”, precizează Costea Cosmin.

În Capitală, luni temperaturile vor fi în continuare apropiate de normalul termic, cerul va fi variabil cu unele înnorări spre seară și noaptea când vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Maxima va fi de 7-8 grade Celsius, iar minima de -2- 0 grade

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi...
Mașina preferată a românilor dispare. Nu se va mai găsi deloc în Europa
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU