METEO în weekend: GER și NINSORI slabe. Fenomen RAR într-o comună din Buzău: Ninsoare cu TUNETE și FULGERE. Cum va fi VREMEA în fiecare regiune a țării

Primarul comunei Smeeni, Andrei Ion, a declarat, sâmbătă, corespondenului Mediafax, că totul s-a întâmplat în timpul nopții de joi spre vineri, iar fenomenul este extrem de rar întâlnit.

În imaginile publicate pe internetse vede cum ninsoarea care lovește localitatea din Bărăgan este însoțită de tunete și fulgere, care au luminat zăpada. Fenomenul rar a fost suprins de camerele de supraveghere din comună.

„Natura ne oferă surprize zilnic. E interesant din punct de vedere meteorologic ca în miezul iernii să tune și să fulgere. Bănuiesc faptul că e o explicație științifică. Eu, sincer, nu am sesizat că a fost în toiul nopții, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie”, a declarat Ion.

Primarul a mai precizat că a doua zi, vineri, toată lumea din comună vorbea despre acest subiect, mai ales că nu s-a mai întâmplat în comună așa ceva de aproape 40 de ani.

Vremea la sfârșit de săptămână

„Sâmbătă, vremea va fi rece în continuare în toată țara, cu temperaturi maxime negative, cele mai scăzute spre minus 6, minus 7 grade în partea de nord și centru a țării, în general între minus 5 și minus un grad în rest, cu valori ușor mai ridicate pe litoral. Sâmbătă noapte, vom avea din nou vreme geroasă, cu valori de minus 10 grade și mai coborâte în sud-estul și centrul țării, pe arii mai extinse în Muntenia și în zona continentală a Dobrogei. În partea de nord și de nord – est, temperaturile vor fi ușor mai ridicate, cu valori de minus 5 și minus un grad”, a declarat, pentru Mediafax, Alina Șerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Duminică pe zi se încălzește ușor în vest.

„Duminică, pe zi, se mai încălzește ușor în jumătatea de vest a teritoriului, astfel că temperaturile vor deveni pozitive, ușor peste zero grade, cel mult trei prin Banat, Crișana și în vestul Olteniei. În jumătatea de est, vor fi în continuare temperaturi mai scăzute, preponderent negative, cu valori de minus trei – minus 5 în depresiunile din Transilvania, dar și în Muntenia”, explică Șerban.

Nu vor fi ninsori semnificative în acest sfârșit de săptămână.

Cum va fi vremea în fiecare regiune a țării?

ÎnDobrogea și Bărăgan,se anunță încă o zi rece, cu ceață și chiciură în orele dimineții. Apoi se arată soarele, însă doar pe litoral găsim valori puțin peste zero grade. La noapte se răcește și mai tare: temperaturile coborând până la minus 10 grade.

În Moldova sudică și în nordul Muntenieio să fie foarte frig. În următoarele ore se menține codul galben de ceață cu depuneri de chiciură în aproape toată provincia.

METEO în weekend GER și NINSORI slabe. Foto: Hepta

Temperaturile rămân negative la amiază, iar peste noapte revine gerul.

Înnordul Moldovei și în Bucovinavom avea parte devreme geroasă în prima parte a zilei; dar mai târziu temperaturile se apropie de zero grade. Atmosfera va fi schimbătoare, cu înnorări, vor cădea câțiva fulgi și va fi prezennt și un vânt cam insistent.

Înnordul Transilvaniei și în Maramureșașteptăm vreme închisă; ger dimineața și câteva ninsori slabe își vor face apariția peste zi. Și la noapte o să ningă puțin, dar fără ger.

De asemenea, învestul țăriicerul rămâne acoperit; o să ningă din când în când și va fi foarte frig. Vom avea maxime în jur de minus 2 – 3 grade, valori care se mențin și pe timpul nopții. Duminică în zori s-ar putea să apară un pic de lapoviță.

ÎnTransilvaniava fi oatmosferă închisă și un frig pătrunzător. În depresiuni gerul persistă câteva ore și revine după lăsarea nopții. Mai apar ceva ninsori slabe, iar în zona montană o să fie viscol.

Olteniio să aibă parte de o vreme rece, astfel că la această oră se înregistrează minus 16 grade în Gorj. Dimineața, sunt condiții de ceață și chiciură, iar mai târziu se arată soarele. Maximele ating cu greu zero grade și vântul își face simțită prezența.

La munte

Vremea este geroasă și sunt destul de mulți nori. Sunt anunțate ninsori în masivele vestice și în zona Maramureșului și doar câțiva fulgi în rest. La mare altitudine, ninsoarea va fi viscolită.

Duminică, temperaturile urcă ușor, însă dimineața va fi tot geroasă. Ninsorile apar mai ales în Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, pe unde vor fi consistente.

Vremea continuă să fie geroasă în weekend. Foto: Hepta

Vremea în Capitală

Sâmbătă se face și mai frig, temperatura maximă rămâne sub zero grade, iar la noapte vorbim despre ger. Între timp avem soare cu dinți și un vânt destul de activ.

Duminică, din nou vor fi temperaturi negative pe timpul zilei în condițiile unui cer temporar noros, fără precipitații.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....