no author
Departamentul Sport - Mediafax
1264 vizualizări 9 feb 2019

Mircea Lucescu, 73 ani, a fost instalat la conducerea primei reprezentative a Turciei în vara lui 2017 şi mai avea contract până în iunie 2019, dar bilanţul său (4 victorii, 6 remize şi 7 eşecuri) i-ar fi determinat pe şefii federaţiei să-l demită, transmite Reuters.

Antrenorul român a fost declarat principalul vinovat, inclusiv de către presa turcă, de eşecul din Liga Naţiunilor, competiţie în care naţionala Turciei a retrogradat în Seria C.

Înlocuitorul său ar fi turcul Senol Gunes, de la Beşiktaş, el revenind la prima reprezentativă după 15 ani, primul mandat fiind în 2004. Gunes e cel care a dus Turcia până pe locul trei la Campionatul Mondial din 2002, iar acum va debuta în meciul cu Albania din martie, din preliminariile EURO 2020. Presa turcă susţine că va continua în paralel şi pe banca lui Beşiktaş, acordul alături de echipa căruia i-a adus titlul de campioană fiind valabil până la finalul acestui sezon.

Totuşi, sâmbătă seara, pe contul oficial de twitter al clubului Besiktas a fost postat un mesaj în care este citat antrenorul Senol Gunes dezminţind zvonurile.

”La întrebarea despre zvonurile recente potrivit cărora Senol Gunes ar fi acceptat să lucreze pentru echipa naţională a Turciei, Senol Gunes a spus: ”Sunt doar zvonuri pe reţelele sociale. Nu ştiu absolut nimic. De trei ani tot mă dau demis de la Besiktas.” notează oficialii clubului din Istanbul.

Puţin mai târziu, adaugă şi o fotografie cu Mircea Lucescu privind liniştit un meci din campionatul Turciei, ”în ciuda zvonurilor că Senol Gunes ar fi acceptat să devină noul antrenor al naţionalei Turciei”. 

Foto: Hepta

 

Citește și: