Viscolul face RAVAGII în țară: ZECI DE MII de persoane au rămas FĂRĂ CURENT ELECTRIC în județul Timiș. Ce alte JUDEȚE sunt afectate

Publicat: 16/12/2018, 11:57

42.000 de persoane din județul Arad nu au curent electric, duminică, din cauza viscolului și a ninsorilor care au afectat liniile de medie tensiune. Echipele operatorului sunt în teren pentru a rezolva problema.

În total, 47 de localități din județul Arad sunt parțial sau total nealimentate cu energie electrică.

La ora transmiterii acestei știri, 14 echipe intervin în teren pentru a rezolva problemele apărute.

IGSU: Peste 150 de copaci doborâți de vânt și a zăpadă. Probleme în 16 județe și în Capitală

Pompierii și reprezentanții autorităților locale au intervenit cu utilajele administratorului de drum pentru deblocarea a peste 40 de mașini care nu mai puteau înainta din cauza zăpezii. De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea de pe autoturisme sau carosabil a peste 150 de arbori și 15 stâlpi doborâți din cauza căderilor de zăpadă și vântului puternic, potrivit IGSU.

În județele Hunedoara, Ialomița și Teleorman s-a intervenit cu autofreze la deschiderea drumului pentru ca trei ambulanțe să poată ajunge la cazurile medicale, iar în județul Prahova, pe raza localității Slănic, autoritățile locale au intervenit pentru preluarea a 46 de persoane aflate într-un autocar care nu mai putea înainta. Toți pasagerii au fost transportați cu un microbuz la hotelul unde erau cazați, iar autocarul va fi coborât atunci când condițiile de drum vor permite.

Peste 150 de copaci doborâți de vânt și a zăpadă.

În județul Olt, pompierii militari au intervenit pentru deblocarea și repunerea pe roți a unui autocar răsturnat între localitățile Salcia și Pleșoiu. Salvatorii au îndepărtat zăpada care bloca accesul către persoanele din interior, au evaluat medical toți ocupanții și au evacuat pasagerii, în condiții de siguranță.

Până la finalizarea misiunii de repunere a autocarului pe carosabil, cele 29 de persoane au fost transportate la școala din localitatea Slătioara, iar ulterior toți pasagerii și-au continuat deplasarea către destinație, cu același autocar.

Din cauza crengilor căzute pe liniile de cale ferată, traficul feroviar din județul Caraș Severin a fost întrerupt temporar. Persoanele aflate în trenurile oprite au fost preluate de autocare și transportate în localitățile de destinație.

În municipiul Timișoara, echipajele ISU au intervenit pentru degajarea a 94 copaci căzuți pe carosabil și pe autovehicule, precum și pentru înlăturarea stâlpilor de electricitate și cablurilor electrice desprinse din cauza vântului.

Peste 150 de copaci doborâți de vânt și a zăpadă.

Reprezentanții IGSU le recomandă cetățenilor să urmărească permanent atenționările transmise de autorități, să se informeze asupra stării drumurilor și să își echipeze autoturismele pentru circulația în regim de iarnă. De asemenea, persoanelor care vor să urmeze trasee montane, salvatorii le recomandă să fie echipate corespunzător și să evite zonele cu vizibilitate redusă.

Fenomene meteorologice periculoase, căderi masive de zăpadă, viscol, lapoviță și vânt puternic, au fost înregistrate în 16 județe ale țării, respectiv Arad, Bihor, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Teleorman, Timișoara, Tulcea și municipiul București.

Zeci de mii de persoane au rămas fără curent electric în județul Timiș

Peste 40.000 de oameni din 60 de localități din județul Timiș nu au energie electrică, potrivit reprezentanților ISU Timiș.

Pentru restabilitarea energiei electrice în localitățile afectate lucrează 24 de echipe.

În ultimele 24 de ore, pompierii timișeni au intervenit în peste 140 de situații de urgență, dintre care patru incendii, 94 de degajări de copaci și crengi căzute pe mașini și pe partea carosabilă, în urma cărora au fost afectate 39 de autoturisme, 32 de degajări de cabluri de pe partea carosabilă, cinci stâlpi căzuți și cinci accidente rutiere.

În uma fenomenelor meteorologice din ultimele 24 de ore, s-au produs avarii în rețelele de alimentare cu energie electrică și în județul Vrancea. Mii de familii din orașul Panciu, cartier Satu Nou, dar și din comuna Ciorăști nu au curent electric din cauza crengilor căzute în rețea.

34 de localități din Caraș-Severin, fără energie electrică din cauza ninsorii

Un număr de 34 de localități din județul Caraș-Severin, printre care patru orașe și stațiunea Semenic, sunt nealimentate cu energie electrică, duminică dimineața, din cauza ninsorii.Printre acestea se numără orașele Bocșa, Caransebeș, Oravița și Oțelu Roșu, precum și stațiunea Semenic.

ZECI DE MII de persoane au rămas FĂRĂ CURENT ELECTRIC

De asemenea, drumul județean 582 a fost închis pe tronsonul Brebu Nou – Slatina Timiș, până în data de 15 martie 2019, din cauza condițiilor meteo.

După prima zi în care județul Caraș-Severin a fost sub cod portocaliu de ninsori, reprezentanții ISU Timiș au intervenit de 13 ori pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil, a șase copaci căzuți pe mașini și a trei stâlpi de curent care s-au prăbușit, dintre care unul a avariat o mașină, în Reșița.

19.000 de familii din Buzău, fără curent electric din cauza viscolului

19.000 de familii din 18 comune din Buzău au rămas fără curent electric, sâmbătă seara, după ce liniile de înaltă tensiune au fost afectate din cauza viscolului puternic, echipele operatorului de energie electrică fiind în teren pentru remedierea problemelor.

Potrivit Prefecturii Buzău, la ora transmiterii acestei știri, sunt nealimentați cu energie electrică aproape 19.000 de abonați din 18 comune din județ, fiind afectate mai multe linii de înaltă tensiune. 271 de posturi de transformare sunt nealimentate, iar în teren acționează 15 echipe ale operatorului de energie electrică.

De asemenea, pe drumurile din județ acționează 46 de utilaje care au împrăștiat 500 tone de sare.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația