VREMEA în weekend. Temperaturi în scădere, lapoviță și NINSOARE

VREMEA în weekend. Temperaturi în scădere, lapoviță și NINSOARE
Publicat: 19/01/2019, 09:08
Actualizat: 25/03/2019, 20:11

Temperaturile scăzute se vor resimți în special în Moldova și Transilvania, cu minime care pot coborî sub pragul de -10 grade Celsius. În restul teritoriului, temperaturile vor cunoaște o scădere ușoară care se încadrează în normalul perioadei, anunță meteorologii.

„În acest weekend, valorile termice vor marca o scădere ce se va resimți în mod deosebit în Nord-Estul teritoriului, în zona Moldovei. Mai exact, acolo maximele vor deveni în general negative în condițiile în care zilele acestea s-au înregistrat temperaturi chiar mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, cu valori de 7-8 grade. Temperaturile vor fi destul de scăzute în zona Moldovei, în sudul Transilvaniei cu maxime negative, dar și minimele vor fi destul de scăzute în zonele respective – vor atinge valori de -9, izolat chiar -10 grade Celsius. În restul teritoriului, chiar dacă valorile termice vor fi și acolo în scădere față de zilele acestea, temperaturile vor fi totuși pozitive, temperaturile maxime, cu valori de 2, 3 grade în regiunile intracarpatice”, a declarat pentru MEDIAFAX, Alina Șerban, meteorolog de serviciu în cadrul Admistrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Sursa citată anunță că pe litoral vor fi 5 grade. Precipitațiile își vor face apariția în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, cu precădere sâmbătă noapte și pe parcursul zilei de duminică.

De asemenea, duminică după-amiază și seara, vor fi precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane, în nordul, centrul și nord-estul țări. În regiunile vestice și sud-vestice sunt așteptate lapoviță și ploi, iar în sud-est vor predomina precipitațiile sub formă de ploaie. Meteorologul anunță un nou de zăpadă pentru zona de munte, care va fi însoțit de temperaturi scăzute și intensificări ale vântului.

„Vântul va avea intensificări pe crestele montane, acolo unde ninsoarea va fi viscolită. În zona montană va fi în general o vreme închisă cu ninsori care se vor semnala pe arii mai extinse pe parcursul zilei de duminică, dar nu vor lipsi nici în restul intervalului. Vânt pe creste în mod deosebit și o răcire și în zona montană se va resimți ca în toate celelalte zone. La amiază, temperaturile vor deveni ușor negative în zona montană mai joasă, pentru că pe creste evident vor fi scăzute, -7, -8 grade maxime , -10, -12 temperaturi minime”, a declarat Alina Șerban, meteorolog de serviciu.

În București se anunță o vreme schimbătoare, cu o scădere ușoară a temperaturii și precipitații mixte.

„În zona Capitalei – o vreme schimbătoare. Și aici se va resimți o scădere a valorilor termice de la 7, 8, 9 grade Celsius zilele acestea nu vom înregistra maxime mai mari de 2, 3, 4 grade cel mult. Minimele vor fi destul de ridicate atât sâmbătă spre duminică, cât și duminică spre luni – temperaturi ușor negative, -2, 0 grade și precipitații în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mare sâmbătă spre duminică. În general, (va fi, n.r.) ploaie, dar ne așteptăm și la lapoviță sau ninsoare”, a mai precizat meteorologul Șerban Alina.

Săptămâna viitoare va fi înregistrată cea mai friguroasă noapte din următorul interval anunță reprezentantul ANM: „Ne putem aștepta, săptămâna viitoare, la temperaturi la pragul gerului și ușor sub pragul gerului, -12, -12 grade cel mai probabil în noaptea de luni spre marți și pentru zona Moldovei, depresiunile din estul Transilvaniei. Ar fi cea mai rece noapte pentru intervalul următor de 4-5 zile”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?