VIOLENȚELE din școlile bucureștene S-AU DUBLAT de la un an la altul. 1200 elevi și patru profesori SANCȚIONAȚI

VIOLENȚELE din școlile bucureștene S-AU DUBLAT de la un an la altul. 1200 elevi și patru profesori SANCȚIONAȚI
Publicat: 26/10/2018, 13:09

Potrivit celui mai nou raport al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB),față de anul școlar 2016-2017, când au existat 139 de cazuri de incidente violente în unitățile de învățământ, în perioada 2017-2018, numărul acesta a ajuns la mai mult de dublu – 326. 1.200 de elevi au fost sancționați în urma activităților violente în școli, șase dintre ei fiind exmatriculați.

„Pentru acte de violență față de elevi au fost sancționate și patru cadre didactice în anul școlar 2017 – 2018,” se arată în raportul ISMB.

Același raport a constatat că peste 700 de clădiri ale unităților de învățământ nu aveau autorizație ISU la sfârșitul anului școlar 2017-2018.

„Din totalul clădirilor destinate învățământului de stat, 53 dețineau autorizația de securitate la incendiu. Numărul clădirilor care nu aveau autorizare de securitate a fost de 772, iar 252 clădiri nu necesită autorizarea. În învățâmântul particular, 30 de clădiri au autorizație de siguranță la incendiu, iar 103 nu posedă această autorizație”, mai arată sursa citată.

10% din totalul preșcolarilor și elevilor din România învață în Capitală.

„La nivelul anului școlar 2017 – 2018, numărul elevilor din învățământul de masă a fost de 244.667, dintre care cei mai mulți s-au înregistrat în cadrul învățământului primar – 83.364. Pentru învățământul liceal s-a înregistrat un număr de 62.076 de elevi, iar la nivelul învățământului gimnazial au fost 56.628.”

Raportul realizat de ISMB informează că în anul școlar 2017-2018 au funcționat 87 de clase în învățământul profesional, din care patru clase în sistem dual.

Și anul școlar 2018-2019 a debutat cu acte de violență în școlile din toată țara. Trei adolescente de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghica” din Comănești, județul Bacău s-au încăierat în sala de clasă. Colegii nu au intervenit să oprească bătaia, ci au încurajat-o, au filmat-o și au postat-o pe Facebook. Cel mai probabil, tinerele se vor alege numai cu nota scăzută la purtare.

Conducerea colegiului a explicat că scandalul a pornit din cauza unui băiat, iar cele trei eleve vor avea nota scăzută la purtare.

„Ca întotdeauna, între două fete, cearta pornește de la un băiat! Noi am depistat toate persoanele. Știm ce s-a întâmplat. Fata care a fost agresată nu are urme, leziuni, nu vrea să depună plângere. Fetele sunt minore și învățământul e obligatoriu, astfel că noi, din păcate, nu putem decât să le scădem nota la purtare”, a declarat pentru Mediafax, directorul Colegiului Tehnic „Dimitrie Ghica” din Comănești.

Atenție! Înregistrarea conține un limbaj licențios și imagini șocante.

Agresivitatea în școli nu se manifestă numai între elevi, ci și între profesori și elevi. Un elev de la un liceu tehnologic din Râmnicu Vâlcea a fost filmat în timp ce îi cerea agresiv socoteală unei profesoare pentru o notă primită, îi vorbea urât, lovea cu pumnul în catedră și o amenința: „Lasă că ne vedem noi pe stradă, când nu ești în școală,” i-a spus elevul de clasa a XI-a profesoarei care i-a dat nota doi la o lucrare. „Arătați-mi și mie unde am greșit, sunteți profesoară și trebuie să-mi arătați unde am greșit. Citește din carte și arată-mi unde am greșit… mai citește o dată… vorbesc cum vreau… să te vedem pe stradă când nu mai ești în școală… mă… pe ea,” sunt replicile elevului, în timp ce profesoara încearcă să-l calmeze: „Nu e bine ce faci… Ți-am dat câteva indicii… eu zic să te gândești mai bine, o să-ți scad nota la purtare.” Colegii l-au întrebat la final dacă a primit nota 2, iar elevul a încheiat cu amenințarea: „Stai să vezi ce-o bat când iese din școală!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun