no author
Daniela Timofti
6017 vizualizări 12 oct 2018

Poliţiştii au explicat că, în perioada 2016 – februarie 2017, bărbatul de 52 de ani a creat mai multe domenii de e-mail de tip scam, pe care le posta în mediul virtual, ca adrese de corespondenţă pentru diverse interviuri de angajare pe anumite posturi. În profilul candidaţilor, avea grijă să precizeze că firmele caută să angajeze femei.

După ce găsea persoane interesate de posturile respective, le îndruma prin conversaţii online către un medic specialist cu care ar fi colaborat pretinsele firme care făceau angajări. Desigur, medicul era... chiar el.

Femeile erau invitate la ”cabinet” şi erau supuse unui pretins examen psihologic. Prin false diagnostice, le determina să accepte să fie supuse unui control ginecologic, prin aplicarea unor metode neconvenţionale.

"Pretinsele examinări medicale se desfăşurau într-o încăpere în care erau amplasate mai multe camere video disimulate, creându-se în acest sens o arhivă cu materiale pornografice", arată Poliţia Capitalei. Se pare că numărul victimelor ar fi foarte mare, însă doar o parte dintre ele au depus plângere. 

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Sectorului 6, cu propunere de arestare preventivă.

”Sub nicio formă nu am agresat niciun fel de persoană. Niciodată nu am promis unei persoane o angajare. La mine veneau pentru o evaluare, pentru o posibilă selectare a lor în viitor, la un loc de muncă. Eu le chemam. Am aptitudini de psihologia muncii. Nu există niciun viol. Înregistrările mele video redau în mod clar că toată activitatea desfăşurată în cadrul cabinetului a avut loc cu respectarea drepturilor şi demnităţilor”, a declarat bărbatul acuzat de 17 violuri. 

 

 

 

Citește și: