UPDATE Atacul de pe London Bridge | Individul suspectat că a înjunghiat cinci persoane, împușcat mortal de poliție iar un alt suspect a fost reținut / Două dinte victime, decedate / Boris Johnson: Probabil a fost un atac terorist. Suspendăm campania electorală / Momentul imobilizării bărbatului, surprins în imagini de o româncă – VIDEO

UPDATE Atacul de pe London Bridge | Individul suspectat că a înjunghiat cinci persoane, împușcat mortal de poliție iar un alt suspect a fost reținut / Două dinte victime, decedate / Boris Johnson: Probabil a fost un atac terorist. Suspendăm campania electorală / Momentul imobilizării bărbatului, surprins în imagini de o româncă  - VIDEO
Publicat: 30/11/2019, 15:22

ORA 15:03Boris Johnson a vizitat locul în care s-a desfășura atacul terorist de laLondra

Premierul britanic Boris Johnson a vizitat sâmbătă locul în care s-a desfășura atacul terorist de la Londra, în urma căruia cel puțin două persoane au murit, relatează site-ul agenției Dpa.

Acesta a fost însoțit de ministrul britanic de Interne, Priti Patel și de comisarii Cressida Dick și Ian Dyson, informează presa.

Poliția metropolitană a dezvăluit că autorul atentatului de la Londra, împușcat mortal de forțele de ordine, este Usman Khan, care a fost închis în 2012 pentru fapte ce constituie infracțiuni cu caracter terorist, fiind eliberat condiționat în decembrie 2018.

ORA 10:39Incidentul a fost catalogat drep un atac terorist

Autoritățile britanice au informat că incidentul întâmplat la Londra, în urma căruia cel puțin două persoane au murit, a fost catalogat drept un atac terorist, relatează site-ul agenției Reuters.

„Este o greșeală să permitem criminalilor violenți să iasă mai devreme din închisoare și este foarte important să ne dezvoltăm obiceiul ăsta de a da sentințe potrivite pentru criminali, în special pentru teroriști”, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Jeremy Corbyn, liderul opoziției britanice, a declarat de asemenea că este șocat din cauza incidentului.

ORA 3:16Identitatea suspectului atacului de la Londra

Poliția metropolitană a dezvăluit că autorul atentatului de la Londra, împușcat mortal de forțele de ordine, este Usman Khan, care a fost închis în 2012 pentru fapte ce constituie infracțiuni cu caracter terorist, fiind eliberat condiționat în decembrie 2018, informează publicația The Guardian

Comisarul Neil Basu de la Poliția Metropolitană a anunțat, printr-un comunicat emis în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, că anchetatorii efectuează percheziții la reședința lui Khan din zona Staffordshire.

„Suntem în poziția de a confirma identitatea suspectului ca Usman Khan, în vârstă de 28 de ani, care locuia în zona Staffordshire (…)
Această persoană era cunoscută autorităților, fiind condamnată în 2012 pentru infracțiuni cu caracter terorist. El a fost eliberat condiționat din închisoare în decembrie 2018, și în mod clar, o direcție crucială a anchetei privește stabilirea modului în care el a ajuns să comită acest atac”, a explicat oficialul britanic.

Două persoane – un bărbat și o femeie – au fost ucise de atacator, care la rândul lui a fost împușcat mortal de polițiști.

ORA 2:41Autorul atentatului era un fost deținut, închis în trecut pentru fapte de terorism

Autorul atentatului de la Londra purta o brățară electronică de supraveghere în momentul comiterii atacului, fiind un fost deținut ce fusese în trecut închis pentru fapte de terorism, informează publicația The Guardian, citând surse din cadrul autorităților.

Bărbatul, care a fost împușcat mortal de forțele de ordine, era cunoscut poliției și agenției britanice pentru securitate internă (MI5), au confirmat sursele.

Poliția a transmis că informațiile disponibile în acest moment sugerează că bărbatul a acționat de unul singur.

Cressida Dick, comisar al serviciului de poliție metropolitană din Londra, a declarat că atentatul, soldat cu trei morți, inclusiv atacatorul, a durat cinci minute.

Oficialul a refuzat să spună dacă suspectul era cunoscut autorităților.

Două persoane care fuseseră rănite prin înjunghiere în atacul produs în centrul Londrei au murit vineri seară.

Premierul în funcție al Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat vineri seară că atacul din centrul Londrei este, cel mai probabil, de natură teroristă.

ORA 21:35Boris Johnson suspendă campania electorală, după atacul de la Londra

Premierul britanic în exercițiu, Boris Johnson, liderul Partidului Conservator, a decis suspendarea timp de două zile a campaniei electorale, în urma atacului terorist comis în centrul Londrei, informează BBC News.

Surse din cadrul Partidului Conservator au declarat că premierul a anulat toate evenimentele electorale programate vineri seară și sâmbătă.

La rândul său, Partidul Laburist (opoziție) a suspendat evenimentele electorale programate vineri seară. „Inima mea este alături de victimele acestui atac îngrozitor”, a declarat liderul laburist, Jeremy Corbyn.

Jo Swinson, președintele Partidului Liberal-Democrat (opoziție), a lăudat intervenția rapidă a serviciilor de securitate. „Incidentul de astăzi ne amintește că nu putem avea niciodată securitatea ca fiind ceva garantat automat. Nu trebuie să uităm niciodată activitatea vitală a poliției și a serviciilor de securitate pentru ca noi să fim în siguranță. Cei care încearcă să ne terorizeze, să ne divizeze sau să ne submineze libertățile nu vor reuși niciodată”, a declarat Jo Swinson, citată de cotidianul The Guardian.

Marea Britanie va organiza alegeri parlamentare anticipate pe 12 decembrie.

ORA 20:35Boris Johnson: Atacul din centrul Londrei probabil este de natură teroristă

Atacul din centrul Londrei este, cel mai probabil, de natură teroristă, a declarat vineri seară premierul în funcție al Marii Britanii, Boris Johnson, citat de cotidianul The Guardian.

„Chiar dacă investigația este în curs, poliția poate confirma că acesta a fost un incident terorist. Din ceea ce știm, incidentul s-a încheiat”, a declarat Boris Johnson.

„Gândurile mele sunt în primul rând la serviciile de intervenție și la curajul agenților de poliție. Este foarte trist să aflăm că unele persoane au fost rănite în incident, suntem alături de aceste persoane și de familiile lor”, a adăugat premierul britanic.

„Poliția Metropolitană continuă investigațiile, vă pot asigura că orice persoană implicată în această infracțiune, în acest atac, va fi căutată și va fi adusă în fața justiției”, a subliniat Boris Johnson.

Conform bilanțului preliminar, o persoană a murit, iar alte patru au fost rănite în atacul comis pe Podul Londrei din centrul capitalei britanice.

ORA 20:15Douăpersoane rănite în atacul comis în centrul Londrei au murit

Două persoane care fuseseră rănite prin înjunghiere în atacul produs în centrul Londrei au murit vineri seară, anunță surse medicale citate de cotidianul The Guardian.

Două dintre persoanele rănite au decedat la spital, au declarat surse din cadrul serviciilor medicale de urgență.

Toate persoanele rănite au fost transportate la Spitalul Regal londonez Whitechapel.

Presupusul autor al atacului a fost împușcat mortal de agenți de poliție. Un alt suspect a fost reținut.

ORA 18:40Poliția londoneză anunță: Presupusul autor al atacului din Londra a fost împușcat mortal

Poliția metropolitană londoneză a confirmat, vineri seară, că autorul atacului din Londra a fost împușcat mortal de agenții serviciilor de securitate.

„Pot confirma că în jurul orei 14.00 (16.00, ora României), poliția a fost solicitată la un incident în care au fost înjunghiate mai multe persoane”, a declarat comisarul Neil Basu.

„Un suspect a fost împușcat de agenții de intervenție și a murit pe loc”, a precizat Neil Basu.

ORA 17:35 Publicația The Suna transmis LIVE pe YouTube imagini de la locul atacului, London Bridge

ORA 17:25 Ancheta în cazul atacului din Londra, preluată de divizia antiterorism

Departamentul Antiterorism al Scotland Yard a preluat investigația în cazul atacului produs vineri în centrul Londrei, informează cotidianul The Guardian.

Anchetatorii încearcă să afle motivul atacului.

În investigație sunt implicați agenți ai Departamentului Antiterorism al Poliției metropolitane londoneze (Scotland Yard).

„În acest moment, circumstanțele referitioare la acest incident sunt neclare. Totuși, ca măsură de precauție, în prezent răspundem la acest incident considerându-l asociat terorismului”, a transmis Scotland Yard.

Știre inițială

Incidentul a avut loc pe Podul Londrei din centrul capitalei britanice, au declarat surse citate de postul Sky News.

Cel puțin cinci persoane au fost rănite în atacul produs vineri în centrul Londrei, au declarat surse din cadrul Poliției citate de postul Sky News. Potrivit aceluiași post, una dintre victime ar fi decedat, însă informația nu a fost confirmată de autorități.

Serviciile de urgență au anunțat că este vorba de „un incident major”.

Perimetrul situat în jurul Podului Londrei a fost izolat de agenții forțelor de ordine.

Momentele șocante în care suspectul este împușcat mortal de către autorități a fost surprins de o româncă. Pe filmare se poate auzi cum femeia spune: „Ăștia au mitraliere”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”