no author
Laura Buciu
603 vizualizări 14 mar 2019

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, din judeţul Satu Mare, s-a prezentat, miercuri, la sensul de intrare în ţară, un tânăr de 27 de ani, din judeţul Suceava, la volanul unui autoutilitare înmatriculate în România.

Din primele verificări, poliţiştii au constatat că şoferul transporta, conform documentelor prezentate pentru control, detergent şi balsam pentru rufe.

La un control amănunţit asupra autovehiculului, printre marfa transportată, echipa mixtă de control a descoperit cinci paleţi pe care se aflau mai multe cutii care conţineau tutun vrac pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta niciun document de provenienţă.

„În urma inventarierii tutunului descoperit a rezultat cantitatea de 1.012 kilograme, în valoare de 868.000 lei (aproximativ 184.000 euro). Tutunul a fost ridicat în vederea confiscării, iar autoutilitara în valoare de 332.000 de lei a fost indisponibilizată la sediul Sectorului PF Petea în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, şoferul este cercetat pentru deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a unui kilogram de tutun vrac, conform Codului Fiscal.

Totodată, faţă de acesta a fost dispusa măsura reţinerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Citește și: