Un primar PNL a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Edilul: O decizie nedreaptă

Un primar PNL a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Edilul: O decizie nedreaptă
Publicat: 11/06/2019, 17:48

„Achitarea ar fi fost soluția corectă în ce mă privește”, a spus, marți, pe Facebook, primarul din Piatra Neamț, Dragoș Chitic, după ce a aflat de sentința magistraților Curții de Apel Bacău, prin care a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Primarul din Piatra Neamț, Dragoș Chitic, a reacționat, pe Facebook, după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un dosar care a vizat un schimb de terenuri în urma căruia primăria a fost prejudiciată cu peste un milion de lei.

Edilul consideră decizia „neașteptată, nedreaptă și neconformă cu adevărul”.

„Astăzi Curtea de Apel Bacău s-a pronunțat ca primă instanță într-o speță în care m-am aflat alături de alte cinci persoane, pentru o faptă din urmă cu peste 9 ani, apreciată de către DNA ca fiind nelegală. Este o decizie neașteptată, nedreaptă și neconformă cu adevărul. Achitarea ar fi fost soluția corectă în ce mă privește, mai ales că nu există nicio probă, directă sau indirectă, care să conducă spre un altfel de verdict. Încălcarea legii nu se regăsește în modul meu de a fi, în principiile mele de viață și nu există în trecutul meu fapte de care să-mi fie frică sau rușine. Nu este o sentință care să producă efecte, pentru că nu este definitivă. Mă voi lupta în continuare cu demnitate pentru a-mi demonstra nevinovația în instanța de apel”, a scris Dragoș Chitic pe rețeaua de socializare.

El a spus că în perioada următoare va analiza cu atenție „în ce măsură, în astfel de condiții, mai merită să deții o funcție administrativă în România”.

Știre inițială

Primarul din Piatra Neamț, Dragoș Chitic, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu de către magistrații Curții de Apel Bacău. Infracțiunea de care este acuzat actualul primar din Piatra Neamț s-a produs în 2010, pe când acesta este viceprimar.

În același dosar au mai fost condamnați, tot cu suspendare, fostul secretar al municipiului Piatra Neamț, fostul șef al Serviciului Administrare Patrimoniu în cadrul Primăriei municipiului Piatra Neamț, un expert evaluator, un notar public și un om de afaceri, aceștia fiind acuzați de abuz în serviciu sau de complicitate la abuz în serviciu.

Sentința magistraților de la Curtea de Apel Bacău nu este definitivă, ea poate fi atacată în 10 zile.

Potrivit procurorilor DNA care au instrumentat cazul, Dragoș Chitic și fostul secretar al municipiului, ajutați de șeful Serviciului Patromoniu, au semnat și avizat mai multe documente care au stat la baza unei hotărâri de Consiliu local, prin care o suprafață de teren de peste 21.000 mp a fost inventariată la o valoare mult diminuată.

În baza acestei hotărâri, primăria a făcut un schimb de terenuri cu omul de afaceri Mihai Apopii. „Acest contract a fost încheiat în condițiile în care inculpații Chitic Dragoș Victor și Vișan Vasile cunoșteau că această operațiune era din punct de vedere economic defavorabilă municipiului și privea inclusiv o suprafață de teren care făcea parte din domeniul public al localității. (…) Prin aceste demersuri, a fost produs municipiului Piatra Neamț un prejudiciu în valoare de 1.089.170 lei care constituie totodată un folos necuvenit pentru inculpatul Apopii Mihai”, au spus procurorii DNA într-un comunicat de presă emis în momentul trimiterii în judecată a inculpaților.

„Evaluarea terenurilor ce aparțineau Primăriei Piatra Neamț a fost realizată de inculpatul Zăpor Vasile, în calitate de expert, care le-a subevaluat cu suma totală de 1.089.170 lei, cunoscând că rapoartele sale vor fi determinante pentru încheierea contractului de schimb menționat mai sus, autentificat de notarul public Casapu Alexandru. Acesta din urmă a autentificat contractul respectiv cu încălcarea dispozițiilor legale, în condițiile în care cunoștea că una dintre suprafețele ce făcea obiectul schimbului (9.874 mp), făcea parte din domeniul public al municipiului Piatra Neamț”, mai arătau procurorii.

Procurorii au pus sechestru asupra unor bunuri imobile ce aparțin lui Alexandru Casapu, Vasile Vișan, Marin Bordei și Dragoș Victor Chitic.

Foto: Dragoș Chitic/ Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Singurul oraș mare din România fără probleme de trafic. Cum e posibil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri