no author
Florin Jinga
221 vizualizări 13 mar 2019

Cazul petrecut zilele trecute în judeţul Vaslui, unde o femeie de 49 de ani a fost descoperită moartă pe câmp, după ce fusese violată de trei tineri, continuă să stârnească indignare.   

Deputatul USR Iulian Bulai s-a declarat şocat şi oripilat de cruzimea de care au dat dovadă cei trei indivizi şi a spus că este decis să se implice pentru a găsi măsurile ce pot opri astfel de fapte.       

„Avem nevoie atât de politici publice pe măsură cât şi de o legislaţie mai aspră faţă de asemenea abuzuri. Nu ştiu ce măsuri pot fi oportune pentru a opri aceste crime. Mă voi consulta cu organizaţiile de profil pentru a găsi cele mai bune răspunsuri“, a scris parlamentarul pe Facebook.  

Bulai îşi pune problema unor măsuri care ar putea fi implementate în mod radical şi viabil, printre ele fiind pedepse mai mari, centre de reeducare, asistenţă medicală şi juridică permanentă pentru victime şi castrarea chimică a agresorilor.   

„Şi compensaţii semnificative din partea agresorilor către victime. Să îi doară tare din toate punctele de vedere. Castrarea chimică sună foarte radical. Să fie asta soluţia? Nu ştiu. Nu îmi dau cu părerea, dar chiar avem nevoie de ceva radical pentru a opri acest comportament criminal şi josnic“, mai spune deputatul.

„Aceste crime trebuie să se oprească. Toţi bărbaţii şi toate femeile trebuie să fie uniţi în această cauză. La mijloc este viaţa mamelor noastre. A partenerelor noastre de viaţă şi a fiicelor noastre“, a conchis deputatul.

Foto: Hepta

Citește și: