no author
Florin Jinga
3333 vizualizări 11 mar 2019
Pe 15 martie, de la ora 15.00, timp de 15 minute, cei peste 800 de angajaţi ai Jysk îşi vor întrerupe activitatea. Acţiunea vizează cele 73 de magazine din ţară, departamentul de Customer Service şi sediul central din Bucureşti.
 
“Existenţa autostrăzilor care să lege oraşe cheie ale ţării, precum şi ţara noastră de restul Europei, este o chestiune din ce în ce mai stringentă. Pentru un retailer, autostrăzile înseamnă un timp de livrare mai scurt, costuri de transport mai mici, un impact mai mic asupra mediului şi drumuri făcute în siguranţă. Atunci când toate regiunile ţării vor fi conectate prin autostrăzi, clienţii noştri îşi vor primi produsele mai repede, cu un cost de livrare mai mic.
 
Credem că fiecare persoană care locuieşte în România este afectată, într-un fel sau altul, de faptul că nu avem autostrăzi, fie că pleacă în vacanţă cu maşina şi petrece pe drum mult mai multe ore decât este necesar, fie că aşteaptă un colet care trebuie livrat din alt capăt al ţării sau pur şi simplu plăteşte mai mult pe un produs, pentru că preţul de la raft reflectă şi preţul transportului”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK România şi Bulgaria.

JYSK a intrat pe piaţa din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea.

Citește și: