227 vizualizări 11 sep 2019

Incidentul s-a produs în localitatea gălăţeană Oancea, unde un bărbat a oprit maşina în dreptul unei case în care se desfăşurau percheziţii. El le-a cerut poliţiştilor explicaţii, susţinând că este tatăl vitreg al unui tânăr vizat de acţiunea Poliţiei.

Apoi, poliţiştii au descoperit că bărbatul nu are permis de conducere, iar maşina cu număr de Bulgaria fusese radiată de autorităţile bulgare.

„La data de 10 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti au efectuat trei percheziţii domiciliare, pe raza localităţilor Oancea şi Roşcani, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea, în perioada iulie – septembrie 2019, a patru infracţiuni de furt. Percheziţiile au fost făcute la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea acestor fapte, trei tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani, cu ocazia acestora fiind recuperat un moped, sustras, în noaptea de 14/15 iulie, din curtea unei locuinţe. În timp ce poliţiştii desfăşurau percheziţia la domiciliul tânărului, de 22 de ani, în dreptul imobilului respectiv a oprit un autoturism, înmatriculat în Bulgaria, de la volanul căruia a coborât un bărbat şi s-a recomandat ca fiind tatăl vitreg al persoanei în cauză. Cu ocazia legitimării şi verificării bărbatului, de 41 de ani, din comuna Oancea, poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul pe care îl conducea fusese radiat din circulaţie de autorităţile din Bulgaria, încă din luna aprilie 2018”, a anunţat IPJ Galaţi.

Poliţiştii i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Citește și: