no author
Florin Jinga
1012 vizualizări 20 mar 2019

Ţara celor 190.000 de lacuri, cunoscută pentru pădurile şi saunele sale, devansează Danemarca (locul doi), urmată de Norvegia, Islanda, Olanda, Elveţia, Suedia sau Noua Zeelandă şi Canada, potrivit clasamentului "World Happiness Report 2019", relatează France 24.

Ţările din fruntea clasamentului îndeplinesc ansamblul indicatorilor şi se distanţează graţie stabilităţii din societatea lor.

România se situează pe poziţia 48, în urcare faţă de raportul publicat anul trecut în care ocupa locul 52.

Franţa pierde o poziţie faţă de anul trecut şi se clasează pe 24, după Mexic. Belgia coboară două locuri, până pe 18. 

În ciuda problemelor legate de Brexit, Marea Britanie a câştigat patru locuri în clasamentul 2019 şi şi-a adjudecat locul 15. În ceea ce priveşte Statele Unite, acestea au ajuns pe locul 19. 

Sudanul de Sud ocupă ultimul loc. ONU a declarat recent că 60% din populaţie a fost ameninţată de foamete atunci când ţara s-a aflat în război civil în timpul căruia au fost ucise 400.000 de persoane.

Yemen, Afganistan şi Republica Centrafricană, de asemenea în război, figurează în coada clasamentului. Publicarea coincide cu Ziua Mondială a Fericirii, stabilită de ONU şi celebrată pe 20 martie. 

Cinci principale scăderi din 2005 au fost înregistrate de Yemen, Indian, Siria, Botswana şi Venezuela.

Metodologia folosită a constat în chestionarea unui eşantion de persoane din 156 de ţări diferite care au răspuns la o serie de întrebări privind percepţia asupra calităţii vieţii lor pe o scară de la 0 la 10.

Foto: Hepta

Citește și: