Tomac, despre protestarii de la Topoloveni: Lipsirea de libertate, fără temei, a acelor oameni nu diferă cu nimic de represiunea Jandarmeriei de la protestul din 10 august

Tomac, despre protestarii de la Topoloveni: Lipsirea de libertate, fără temei, a acelor oameni nu diferă cu nimic de represiunea Jandarmeriei de la protestul din 10 august
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Eugen Tomac: În ceea ce ne privește pe noi, eu cred că Joe Biden va păstra aceeași linie pe care a avut-o și în timpul administrației Obama
Publicat: 20/05/2019, 14:58

„-Ciomăgarii- lui Dragnea vor răspunde în fața legii pentru agresiunile nejustificate împotriva românilor care protestează pașnic contra PSD. Dosarul deschis de Parchetul Militar după ce jandarmii au băgat în dube protestatarii pașnici de la Topoloveni de săptămâna trecută este un semn de normalitate. Lipsirea de libertate, fără temei, a acelor oameni care își exprimau opinia de o manieră nonviolentă nu diferă cu nimic de represiunea Jandarmeriei de la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei. Slavă Domnului, România încă mai respiră și nu a ajuns dictatura militară pe care ne-o pregătesc Liviu Dragnea și Carmen Dan”, a scris Eugen Tomac,luni pe Facebook.

Liderul PMP a reiterat solicitarea de demisie a ministrului de Interne, Carmen Dan și a șefilor Jandarmeriei.

„Șefii Jandarmeriei și cei care pun în aplicare aceste ordine ilegale ar trebui să se gândească bine dacă vor să fie idioții utili ai PSD – ALDE și dacă merită să plătească scump cu propria libertate doar pentru că urechile lui Dragnea nu vor să fie deranjate auzind ceea ce gândesc românii despre el. Având în vedere acest dosar penal din oficiu, se întărește necesitatea demisiilor ministrului de Interne, Carmen Dan, și a șefilor Jandarmeriei. Mai ales că, din postura în care se află, pot influența ancheta. De principiu, nu cred că Justiția trebuie să rezolve problemele politice cu care se confruntă țara. Asta trebuie făcută de români la vot pe 26 mai. Cred însă că toate aceste abuzuri grosolane nu pot rămâne nepedepsite, pentru că asta ar însemna că suntem deja în dictatură. Fac un apel către românii care s-au săturat de PSD să meargă la urne pe 26 mai, să voteze PMP, poziția 8 pe buletine, și DA la cele două întrebări de la referendum. Dacă Dragnea și clica lui vor fi îndepărtați de la Putere, atunci abuzuri grave precum cele de la Topoloveni nu se vor mai putea întâmpla”, a adăugat Tomac.

Parchetul militar de pe lângă Tribunalul București s-a autosesizat în cazul intervenției jandarmilor la Topoloveni în timpul vizitei președintelui PSD, Liviu Dragnea, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Jandarmeria Argeș a anunțat că protestatarii de la Topoloveni vor fi sancționați contravențional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor. Printr-un comunicat de presă, Jandarmeria Argeș preciza că 10 persoane au organizat o adunare publică nedeclarată.

Mai mulți protestatari au fost ridicați la Topoloveni, în județul Argeș, de jandarmi și duși la Poliție pentru legitimare. Potrivit lui Flavius Tănase, purtătorul de cuvânt al IJJ Argeș, protestatarii au afișat bannere și au scandat lozinci și au fost conduși la secția de poliție pentru legitimare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Suedia a adoptat o lege prin care este redusă vârsta de schimbare a sexului