no author
Izabela Cutieru
271 vizualizări 8 mai 2019

Investiţia a fost realizată de către Blackstone Tactical Opportunities (BTO), parte a grupului Blackstone.„Suntem nerăbdători să începem acest parteneriat strategic cu cei de la Blackstone. Infuzia de capital din partea fondului american, dublată de o experienţă bogată, face din Blackstone un partener capabil să susţină grupul Superbet să-şi menţină poziţia de lider pe piaţă din România, să continue să-şi majoreze cota de piaţă şi mai ales să-şi poată valorifica oportunităţile de extindere a business-ului atât în Europa Centrală şi de Est, cât şi la nivel global”, a declarat Sacha Dragic, co-fondator şi CEO al grupului Superbet, înfiinţat în anul 2008.

Compania operează o reţea de peste 1.200 de agenţii de pariuri la nivel naţional lansându-şi în 2016 platforma digitală, iar în toamna anului 2018 aplicaţia mobilă. În 2017, Superbet şi-a lansat oficial operaţiunile şi pe piaţa din Polonia, unde deţine o licenţă de operare în retail. În prezent, Superbet are în afara României operaţiuni directe în Polonia, dar şi birouri în Austria, Serbia, Croaţia, Malta şi Marea Britanie.

Superbet a avut în 2017 afaceri de 130 de milioane de euro, iar la finalul anului trecut oficialii companiei estimau o creştere de 40% pentru anul 2018. Compania are peste 3.500 de angajaţi.

Blackstone este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, cu active sub administrare în valoare de 512 miliarde de dolari. Blackstone Tactical Opportunities (BTO) se concentrează în mod specific pe investiţii în pachete minoritare în companiile vizate.

 

Citește și: