SORIN BLEJNAR, fostul șef al ANAF, condamnat la ȘASE ANI de închisoare cu EXECUTARE, pentru trafic de influență

SORIN BLEJNAR, fostul șef al ANAF, condamnat la ȘASE ANI de închisoare cu EXECUTARE, pentru trafic de influență
Publicat: 18/10/2018, 16:13
Actualizat: 25/03/2019, 20:07

Judecătorii Tribunalului București l-au condamnat pe Sorin Blejnar la 6 ani de închisoare. Totodată, instanța a menținut pentru acesta controlul judiciar și au dispus sechestru pe bunurile fostului șef ANAF până la concurența sumei de 12.513.894 lei. Decizia poate fi contestată.

Sorin Blejnar, fostul șef ANAF, a fost trimis în judecată de către DNA Ploiești, în anul 2016, sub acuzația de trafic de influență.

Potrivit procurorilor, ” în cursul anului 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziții publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menționată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice respective. Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenței sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri”, spun procurorii.

Potrivit sursei citate, „în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și celălalt funcționar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip,,fantomă” controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive. Din această sumă de bani, inculpatului Blejnar Sorin i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei”.

Șeful Serviciului de InformațiiFiscale din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș a fost trimis în judecată pentru luare de mită, a transmis, joi, DNA. Lucica Golban este cercetată sub control judiciar, anterior fiind reținută în același dosar.

În același dosar sunt trimiși în judecată și Stoiana Găman și Horia-Ioan Grigoriță, aceștia fiind cercetați în stare de libertate, acuzați de trafic de influență, potrivit unui comunicat transmis de DNA.

Potrivit rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, la data de 13 septembrie 2018, Lucica Golban, în calitatea de șef al Serviciului de InformațiiFiscale, a primit de la reprezentantul unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 3.000 lei pentru a îndeplini sau urgenta îndeplinirea unor activități ce țin de atribuțiile sale de serviciu, respectiv înregistrarea unor societăți comerciale în scop de TVA.

„Banii respectivi au fost remiși inculpatei chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, la scurt timp aceasta fiind reținută de procurorii anticorupție. De la același martor, în perioada 2016 – 2018, inculpații Grigoriță Horia și Găman Stoiana au pretins și primit, în mai multe tranșe, sumele de 106.800 de lei respectiv 96.800 de lei, pretinzând că își vor exercita influența asupra unor funcționari din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara. Scopul acestor demersuri era acela a se amâna sau stopa controalele demarate de organelefiscale la anumite societăți comerciale și de a nu se constata existența unor eventuale infracțiuni de evaziunefiscală”, arată DNA.

Procurorii au instituit măsuri asigurătorii în ceea ce-i privește pe inculpații Stoiana Găman și Horia Ioan Grigoriță.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior trimiterii în judecată în acest dosar, Stoiana Găman a mai fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni de complicitate la tentativă de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, aceasta fiind condamnată la o pedeapsă cu suspendare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Zodiile care realizează tot ce-și doresc. Se întâmplă în aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția