ANP: Tudorel Toader AMENINȚĂ că ne va face publice drepturile SALARIALE. Nici n-ar trebui să fie SECRETE. El le-a secretizat

ANP: Tudorel Toader AMENINȚĂ că ne va face publice drepturile SALARIALE. Nici n-ar trebui să fie SECRETE. El le-a secretizat
Publicat: 05/02/2019, 09:38
Actualizat: 26/03/2019, 00:05

„Pe fondul protestelor anunțate de sindicatele din penitenciare și poliție împreună cu pensionarii militari, Tudorel Toader, încă ministru al Justiției, amenință că va face publice drepturile salariale, precum si toate celelalte drepturi bănești, de care beneficiază funcționarii publici cu statut special din ANP! Îl informăm pe această cale că salariile cu pricina nici n-ar trebui să fie secrete fiind plătite din bani publici, chiar dacă sub semnătura domniei sale s-a secretizat nu de mult Hotărârea de Guvern care stabilește coeficienți de salarizare pentru fiecare funcție în parte”, arată Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Sindicaliștii îi reproșează ministrului Justiției că încă nu a rezolvat problema plății celor peste un milion de ore suplimentare nerecuperate și neplătite personalului din penitenciare și anunță că vor continua acțiunile de protest.

„În cazul în care nu e clar pentru domnul ministru și asta i-a pricinuit supărarea, nu cerem creșteri salariale. Cerem doar să se aplice legea cadru a salarizării unitare așa cum a fost votată de Parlament, fără discriminări. Mai cerem condiții de lucru mai bune, în mandatul domniei sale sumele alocate în acest sens fiind de 3 ori mai mici. E simplu. Vom continua, deci, acțiunile de protest oricât de jenante vor fi încercările ministrului Toader de a răspunde solicitărilor legitime ale angajaților din penitenciare referitor la îmbunătățirea condițiilor de lucru, o salarizare echitabilă și eliminarea discriminării pensionarilor militari. (…) Surprinzătoare, deci, insistența celui prins de foarte multe ori în flagrantă dezinformare mai ales că acesta încasează din diverse sinecuri peste 57.000 de lei lunar. Dar, într-un context în care condamnați penal conduc țara și construiesc bugete, nimic nu mai miră. Nici măcar transformarea unui profesor într-un soldat de partid”, potrivit sursei citate.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, pe Facebook, că în cursul zilei de marți va face publice drepturile salariale, precum și toate celelalte drepturi bănesti, de care beneficiază funcționarii publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Joi și vineri ofițeri și agenți de poliție și penitenciare vor protesta înfața sediului MAI și în fața sediului Ministerului Justiției.

„Acțiunile de protest se suprapun cu Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), la nivel de miniștri, iar prin pichetările comune ale instituțiilor susamintite dorim să atragem atenția asupra unor probleme care afectează drepturile și interesele personalului activ și în rezervă din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională au fost înghețate prin ordonanțe de urgență care au suspendat în mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice (L153/2017) și care au dezechilibrat acest pretins cadru unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate.

Printr-o scamatorie legislativă (OUG 59/2017), pensiile militare au fost reduse cu peste 30%, fiind eliminate de facto drepturi obținute în vederea pensionării: Semnul onorific „În Serviciul Patriei” (L574/2004), majorarea pentru fiecare an peste vechimea în serviciu minimă necesară pentru pensionare (L223/2015, art. 29 lit b) și contribuția individuală suplimentară la pensie (L223/2015, art. 108).

Pentru personalul în activitate din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională alocațiile bugetare aferente îmbunătățirii condițiilor de lucru și asigurării dotărilor și logisticii s-au redus continuu, pentru personalul din penitenciare acestea fiind de 3 ori mai mici în 2019 față de 2017 în pofida faptului că bugetul instituțilei a avut un trend crescător.

La acțiunile de protest organizate de către Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România, Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor și Forumul Structurilor Asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională sunt invitați să participe toți angajații și rezerviștii din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Cerem, așadar, condiții de lucru mai bune și o salarizare echitabilă pentru personalul în activitate și încetarea discriminării pensionarilor militari.

În cazul în care guvernanții nu vor răspunde pozitiv solicitărilor noastre acțiunile de protest vor continua pe termen nelimitat”, se arată în comunicatul ANP.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi...
Mașina preferată a românilor dispare. Nu se va mai găsi deloc în Europa
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU