no author
Ilinca Nazarie
471 vizualizări 13 oct 2017

Selfie-ul nu mai e la modă doar printre tineri sau doar în vacanţe ori în timpul liber, ci şi la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Cu telefoanele mobile sau cu tabletele în mâini, zeci de credincioşi fotografiază catafalcul, raclele sau îşi fac selfie după ce s-au închinat.

Credincioşii spun că pozele rămân amintire şi le dau putere să înfrunte greutăţile vieţii.

„Nu le pun pe reţelele de socializare, le ţin pentru mine, când mi-e greu mă uit la ele şi îmi aduc aminte ce linişte e aici”, a explicat una dintre credincioasele care au făcut selfie la raclă.

„Am venit prima data la Iaşi, la Sfânta. Sunt din Constanţa, i-am făcut poze ca să am amintire, să nu uit cum a fost aici", a spus o altă femeie.

Alţii transmit în direct momentul în care ajung la baldachin şi se închină, spunând că în acest fel vin în sprijinul prietenilor pe de facebook, ce nu au avut cum să ajungă la Iaşi.

„Am făcut live pe facebook ca să vadă şi prietenii racla, cei care nu au apucat sa vină să vadă”, a declarat o altă femeie.

La Catedrala Mitropolitană din Iaşi continuă pelerinajul la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva, iar până vineri s-au închinat la sfintele moaşte zeci de mii de credincioşi.

Cel mai mare pelerinaj ortodox din România, cel de Sfânta Parascheva, a început de marţi, ziua de pomenire fiind 14 octombrie.

Citește și: