no author
Silviu Bănilă
992 vizualizări 4 feb 2019

„ -Păţesc ceva dacă plantez cannabis? Întreb pentru un prieten.

-Să zicem că sunt în maşina cu Maria şi mă opriţi. La alcooltest iese chestia asta? Întreb pentru un prieten.

-Am auzit că gripa face ravagii pe la noi. Pot să folosesc nişte pastile care nu se găsesc în farmacii? Întreb pentru un prieten.”

Sunt numeroase mesajele pe care le primim în privat. Cele de sus sunt o mică parte dintre ele.

Majoritatea celor care se încheie cu expresia “Întreb pentru un prieten” conţin solicitări care se situează la limita legii sau dincolo de ea.

Unele poate sunt făcute în glumă, altele poate nu… noi nu putem să ştim asta!

 Iată de ce am considerat că este bine ca ele să fie analizate şi de prietenii noştri… că şi noi avem!

Iar dacă glumele nu se confirmă vă garantăm că între ei se va lega o prietenie frumoasă bazată pe comunicare. Doar că atunci ai noştri vor întreba, ai voştri vor răspunde... sau chiar voi, după caz!”, scriu poliţiştii pe Facebook.

Potrivit Legii nr.143/2000[4] constituie infracţiuni: cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea,oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc ori a drogurilor de mare risc, fără drept.

După canabis, pe poziţia a doua în „topul” celor mai consumate droguri în România, se situează noile substanţe psihoactive (NSP) – 2,5%. Urmează: cocaină/ crack şi LSD – câte 0,7%, ecstasy – 0,5%, ciuperci halucinogene - 0,4%, heroină, amfetamine şi ketamină – câte 0,3%, potrivit RAPORTULUI NAŢIONAL PRIVIND SITUAŢIA DROGURILOR.

 

foto: Facebook / Ministerul Afacerilor Interne

Citește și: