EXAMEN NAȚIONAL DEFINITIVARE 2018. Primele rezultate ale examenului național de definitivare. 301 candidați au luat note SUB CINCI, 150 de candidați au obținut NOTA 10

EXAMEN NAȚIONAL DEFINITIVARE 2018. Primele rezultate ale examenului național de definitivare. 301 candidați au luat note SUB CINCI, 150 de candidați au obținut NOTA 10
Examen de definitivat 2020. Peste 6.700 de candidați sunt așteptați să dea proba scrisă
Publicat: 24/07/2018, 15:32
Actualizat: 02/10/2018, 16:20

EXAMEN NAȚIONAL DEFINITIVARE 2018. „Procentul de promovare (medii mai mari decât 8) înregistrat de candidații care au susținut proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământul preuniversitar (sesiunea 2018) este de 75,75% – înainte de soluționarea contestațiilor”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de Ministerul Educației Naționale.

8.670 de candidați au dobândit dreptul de a susține proba scrisă. Au fost prezenți în sălile de examen 8.101 de persoane dintre care 695 s-au retras, cinci au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar patru lucrări au fost anulate în centrele de evaluare.

Cel mai ridicat procent de note peste 8 s-a înregistrat în municipiul București – 80,54%, iar cel mai scăzut, în județul Covansa – 57,1%

„Astfel, din totalul de 7.397 de candidați evaluați la proba scrisă, 5.603 de candidați au obținut note între 8 și 10. Dintre aceștia, 169 de candidați au fost notați cu 10. 301 candidați au primit note sub 5.Ponderea mediilor între 8 și 10 atinge procente de peste 80% în județele Gorj (84%), Dolj (82%), Argeș (81,9%), Cluj (81,1%) și în municipiul București (80,54%). Spre deosebire de anii anteriori, în niciun județ nu s-a înregistrat o rată de promovare sub 50%. Rate relativ reduse se consemnează în județele Olt (64,9%), Călărași (63,5%), Vaslui (60,6%) și Covasna (57,1%)”, se mai arată în comunicatul de presă.

Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 24 iulie, după afișarea rezultatelor, și 25 iulie, până la ora 14:00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 27 iulie 2018.

O persoană poate susține proba scrisă de cel mult trei ori fără a plăti taxă. Ulterior, susținerea examenului va fi condiționată de achitarea unor taxe stabilite de Ministerul Educației Naționale. De asemenea, cei care nu au promovat se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar.

La proba scrisă au putut participa candidații care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

daniela timofti autor

EXAMEN NAȚIONAL DEFINITIVARE 2018. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, cei peste 9.000 de candidați înscriși la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ vor afla rezultatele marți. Acestea vor fi afișate la sediile centrelor de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro.

De asemenea, tot marți se depun contestațiile la sediile centrelor de examen, după afișarea rezultatelor, dar și miercuri, până la ora 14:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 27 iulie.

În 2017, rata de promovare a examenului național de definitivare a fost de 66,90%.

EXAMEN NAȚIONAL DEFINITIVARE 2018. Aproape 9.000 de candidați au susținut, săptămâna trecută, proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ, la una din cele 98 de probe de examen.

MEN informează că s-au înscris 2.253 de candidați pentru proba în învățământ preșcolar în limba română, în învățământul primar în limba română – 1.534, pentru educație fizică și sport – 887, limba și literatura română – 525 și limba și literatura engleză -511.

Lucrările scrise au fost evaluate în 6 centre organizate la nivel național, anume la nivelul inspectoratelor școlare din județele Alba, Bihor, Brașov, Iași, Prahova și din Municipiul București.
Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puțin 8 pentru promovarea examenului.

EXAMEN NAȚIONAL DEFINITIVARE 2018. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...