Raport publicat de Cumpănașu: Anchetatorii știau că telefonul cu care Alexandra a sunat la 112 îl apelase pe Dincă în mai

Raport publicat de Cumpănașu: Anchetatorii știau că telefonul cu care Alexandra a sunat la 112 îl apelase pe Dincă în mai
Publicat: 15/08/2019, 14:53

„Fiind desemnat să supravegheze cercetările, prin ordonanța provizorie din 25 iulie 2019, procurorul Cristian Ovidiu Popescu a dispus autorizarea pe o durată de 48 de ore, respectiv de la data 25.07.2019, ora 16:00 până la data de 27.07.2019, ora 16:00 a interceptării convorbirilor telefonice purtate pe 3 numere de telefon aparținând numitei Măceșanu Alexandra Mihaela, localizarea telefoanelor mobile (respectiv telefonul de pe care s-a apelat serviciul 112, telefonul de pe care a fost apelată mama victimei și telefonul victimei), a cartelelor telefonice inclusiv supravegherea video, audio sau prin fotografiere a locațiilor identificate în urma exploatării ordonanței provizorii”, se arată în raportul publicat de Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, pe pagina sa de Facebook.

Cumpănașu nu menționează raportul cărei instituții este documentul publicat pe Facebook, însă surse judiciare au precizat că este vorba despre raportul întocmit în urma controlului cerut de procurorul general.

Potrivit aceluiași document, procurorul Popescu a luat legătura cu ofițerul de poliție de la Direcția Operațiuni Speciale Craiova, caruia i-a transmis cele trei numere de telefon și a transmis ordonanța și la Biroul Operațiuni Speciale Slatina.

„Ofițerul de poliție a adus la cunoștință procurorului că autoturismele dotate cu echipamentele de localizae și supraveghere, două la număr, sunt pe teren, una în Craiova, iar a doua în București, fiind implicate în alte acțiuni care reclamau urgențe”.

La scurt timp, procurorul a fost informat că numerele de telefon indicate (între care și cel de pe care a fost sunată mama Alexandrei de o persoană care s-a recomandat ginerele ei) nu ma sunt active.

La 21.11, tot 25 iulie, procurorul Cătălin Zăvoianu de data aceasta a contactat ofițerul de poliție, care a transmis că, în continuare, cele trei numere de telefon nu sunt active, de aceea nu pot fi localizate.

„În jurul orei 01.00 Compartamentul Operațiuni Speciale a precizat că, din verificările efectuate, a rezultat că numărul de telefon de la care minora Măceșanu Alexandra Mihaela a apelat serviciul 112 a efectuat un apel în luna mai 2019 către numărul de telefon (…) înregistrat pe numele Dincă Gheorghe. În baza acestor date, procurorul Popescu Cristian Ovidiu a emis o ordonanță provizorie prin care a dispus interceptarea și localizarea telefonului sus-menționat pe o perioadă de 48 de ore”, mai spune documentul.

În privința pătrunderii în casa lui Dincă, raportul menționează, așa cum a precizat și Parchetul General printr-un comunicat de presă transmis la 30 iulie, că procurorii nu au interzis polițiștilor să pătrundă în domiciliu înainte de ora 6:00 (așa cum prevede legea), ci decizia a fost luată de comun acord. Perchezițiile au început în dimineața zilei de 26 iulie.

„S-a apreciat că nu sunt întrunite condițiile acestor fapte justificative, motiv pentru care percheziția domiciliară urma să se desfășoare începând cu pra 6:00. De asemenea, s-a avut în vedere faptul că o eventuală pătrundere în domiciliu, respectiv anterior orei 6.00, ar fi pus în discuție legalitatea probelor ce puteau fi identificate. De precizat că trei echipe formate din câte doi lucrători de poliție au fost desemnate să supravegheze domiciliul lui Gheorghe Dincă până la ora 6:00, având dispoziția să pătrundă în locație dacă identificau activități de orice natură”, se mai arată în sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?