no author
Ana Petrescu
170 vizualizări 1 mar 2018

"Există un grup de lucru la nivelul Protecţiei Civile Europene, unde este director doamna Monique Pariat (director general de la Direcţiei Generală pentru Sprijin Umanitar şi Protecţie Civilă – n.r.). Lucrăm exact pe procedurile pentru ca pacienţii arşi, la nivelul Uniunii Europene. Deci este un lucru deja foarte avansat pentru a face proceduri, astfel încât să transportăm bolnavul cât mai repede în afară, dacă este un incident cum a fost la noi la Colectiv", a afirmat Arafat, după conferinţa de presă în care a fost lansat site-ul fiipregătit.ro, alături de ministrul Carmen Dan şi comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Christos Stylianides.

Oficialul european a precizat că are cunoştinţă despre cazul Colectiv şi că lucrează alături de Raed Arafat.

În urma incendiului de la Clubul „Colectiv”, din 30 noiembrie 2015, 64 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 146 au fost răniţi.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, şeful DSU, Raed Arafat, au lansat, joi, alături de comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Christos Stylianides, site-ul www.fiipregatit.ro, care conţine ghiduri şi recomandări pentru populaţie în caz de inundaţii, cutremure, caniculă, incendii, dezastre nucleare şi alte dezastre.

Citește și: