no author
Alexandru Nanu
1488 vizualizări 18 nov 2018

Serviciile de transport alternativ cu un vehicul cu şofer “VTS” fac referire la aplicaţiile de ridesharing, cum ar fi Taxify, Uber, etc.

Cei care îşi utilizează maşina pentru a obţine venituri din transportul de persoane ar putea fi obligaţi să aibă maşini care să nu fie mai vechi de 15 ani şi să obţină un certificat de competenţă profesională pentru transportul de persoane în regim de închiriere.

Maşinile pe care le conduc şoferii care fac ridesharing nu ar trebui să fie mai vechi de 15 ani şi aceştia vor trebui să obţină certificat de competenţă profesională pentru transportul de persoane în regim de închiriere.

„Şoferii autoturismelor cu care se efectuează servicii de transport alternativ au obligaţia să deţină certificat de competenţă profesională pentru serviciile de transport persoane în regim de închiriere eliberat de Autoritatea Rutieră Română - ARR în condiţiile legislaţiei în vigoare”, conform proiectului de lege.

Serviciile de car sharing ar reduce traficul din Capitală 

Serviciile de car sharing ar reduce traficul din Capitală şi din marile oraşe ale ţării cu 25%, arată un studiu recent. De asemenea, nevoia de spaţiu pentru parcări şi cheltuielile cu întreţinerea ar putea fi reduse cu până la 40%, în timp ce producerea de dioxid de carbon ar scădea cu 290 de kilograme anual, pentru fiecare utilizator activ de car sharing.

Totodată, opt români din 10 susţin că au cunoştinţă despre un serviciu de car sharing, mai arată studiul comandat de Perceptum şi efectuat de iSense Solutions. Cel mai cunoscut furnizor de astfel de servicii rămâne Uber, de altfel şi primul jucător intrat pe piaţă: 75% dintre români declară că au auzit de Uber, în timp ce 34% au auzit de BlaBlaCar, 26% de Taxify şi 13% de Black Cab.

Foto: Hepta

Citește și: