no author
Izabela Cutieru
233 vizualizări 19 mai 2019

Startup-ul suedez Einride a început miercuri să opereze camionul electric pe un drum public aflat într-o zonă industrială din Suedia, urmând ca testele să se desfăşoare până la sfârşitul anului 2020.

Permiterea unui camion în totalitate autonom să opereze pe un drum public constituie o premieră la nivel mondial. Camionul „T-Pod” este supravegheat de la distanţă de un operator, care poate prelua controlul dacă este necesar. Alte companii au realizat astfel de teste pe drumurile publice, având însă un şofer în interiorul vehiculului.

Camionul de 26 de tone este echipat cu camere, radare şi senzori 3D, care îi conferă un grad de conştientizare de 360 de grade a împrejurimilor sale. Construit de Einride, acesta utilizează o platformă autonomă de conducere realizată de NVIDIA (NVDA), iar sistemele sale sunt conectate printr-o reţea 5G. Are o distanţă de 200 km (124 mile).

Camionul electric are o autonomie de 200 de kilometri şi poate atinge viteza de 85 de kilometri pe oră, în perioada de testare putând rula însă doar cu 5 kilometri pe oră.

Autonomia unui astfel de vehicul ar putea reduce costurile de transport cu aproape 60%.

Întreprinderile din întreaga lume sunt încântate de perspectiva unor camioane care nu necesită şoferi, având în vedere reducerea tot mai mare a acestora.

Companiile de transport au nevoie de aproximativ 60.000 de şoferi suplimentari. În Europa, există 150.000 de posturi de şofer neîncărcate, potrivit Transport Intelligence.

Foto: Captură

Citește și: