Profesor de sport „EXTREM”, trimis în judecată. Bărbatul, acuzat că a mângâiat mai multe ELEVE și a transformat ora de educație fizică într-un calvar: „Sunteți grăsani și incapabili!”

Profesor de sport „EXTREM, trimis în judecată. Bărbatul, acuzat că a mângâiat mai multe ELEVE și a transformat ora de educație fizică într-un calvar: „Sunteți grăsani și incapabili!
Publicat: 28/03/2019, 13:08

Ancheta procurorilor a pornit la începutul lunii martie 2018, după ce părinții au sesizat conducerii școlii respective comportamente indecente ale profesorului de sport.

Acesta era acuzat că ar fi avut un comportament neadecvat și ar fi făcut comentarii și gesturi nepotrivite la adresa elevelor, cu vârste sub 13 ani. Cercetarea s-a încheiat cu trimiterea în judecată a profesorului, pentru coruperea sexuală a minorilor și purtare abuzivă, iar în dosarul înregistrat în 26 martie, la instanța din Alba Iulia, sunt 6 persoane care se consideră vătămate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, procuror Adrian Căbulea, s-a dispus trimiterea în judecată a lui O.V. pentru corupere sexuală a minorilor și purtare abuzivă.

„În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o școală gimnazială din municipiul Alba Iulia, în timpul orelor de educație fizică inculpatul O.V. a efectuat acte de natură sexuală (îmbrățisări și mângâieri, inclusiv în zonele intime) împotriva mai multor eleve minore din două clase, care nu au împlinit vârsta de 13 ani. În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o școală gimnazială din municipiul Alba Iulia, în timpul orelor de educație fizică inculpatul O.V. a utilizat expresii jignitoare de genul

Bărbatul este de peste 20 de ani profesor la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia și are o vechime de peste 40 de ani în învățământ. La data izbucnirii scandalului, directorul școlii a declarat că a mai avut reclamații și în trecut.

„A mai avut în 2012 o condamnare pentru lovirea unor copii – corecție cu mătura – care s-a soldat cu un dosar penal și o condamnare de 4 luni cu suspendare. Totul a pornit de la sesizările părinților care au reclamat că profesorul are un limbaj și un comportament neadecvat față de elevi. Limbaj vulgar, jigniți copiii, făcuți în toate formele. Vorbim de copii cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani, că ar pipăi fetele, că le-ar vorbi vulgar, are un limbaj care denotă tentă sexuală”, declara Ramona Popa, director Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia.

După sesizările făcute de părinții elevelor, la școală a fost convocată o comisie disciplinară care a decis sancționarea profesorului de sport cu diminuarea salariului cu 15%, timp de 6 luni, interzicerea orelor suplimentare și supravegherea lui de către alte cadre didactice, în timpul orelor de curs.

În primăvara anului trecut, profesorul declara că este nevinovat, iar contactul fizic cu elevele nu a fost de natură sexuală.

„În declarația pe care am dat-o am explicat că sunt situații la sport când se poate realiza un contact fizic, se coordonează o mișcare, se acordă ajutor, dar în aceste situații nu poți să mergi mai departe ca să realizezi un contact cu nuanță de tandrețe sau chiar și cu violență. Sunt foarte atent în astfel de situații pentru că am avut probleme în trecut. Am greșit totuși că am dat niște note mai mici, am făcut niște observații când nu aveau echipamentul corespunzător la oră”, spunea profesorul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee