Procurorul-șef DIICOT: Nu avem nici măcar rezultate preliminare referitoare la fragmentele osoase ridicate / Despre butoiul din curte: Este un arzător improvizat, funcționează ca sobă / Gheorghe Dincă a spus prima dată că a aruncat-o în Olt, apoi că a aruncat-o în Dunăre / S-a găsit ADN aparținând Alexandrei

Procurorul-șef DIICOT: Nu avem nici măcar rezultate preliminare referitoare la fragmentele osoase ridicate /  Despre butoiul din curte: Este un arzător improvizat, funcționează ca sobă / Gheorghe Dincă a spus prima dată că a aruncat-o în Olt, apoi că a aruncat-o în Dunăre / S-a găsit ADN aparținând Alexandrei
Publicat: 31/07/2019, 17:38

„Vreau să vă aduc la cunoștință în mod oficial faptul că până la acest moment nu avem nici măcar concluzii preliminare ale testelor genetice și antropologice cu privire la fragmentele osoase ridicate de la fața locului și, de aceea, tot ce a apărut în spațiul public sunt doar știri pe surse neconfirmate oficial și vreau să vă asigur că, de îndată ce vom primi măcar concluzii preliminare cu privire la aceste rezultate, vă vom comunica numaidecât”, a declarat, miercuri, procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă.

Acesta a mai precizat că miercuri dimineață Gheorghe Dincă a fost transferat în Spitalul Penitenciar Jilava, în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice dispuse de procurorul de caz.

Bănilă, despre butoiul unde au fost găsite rămășițe: Este un arzător improvizat, funcționează ca sobă

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a explicat, că în urma propriilor verificări, a observat că butoiul unde au fost găsite fragmente osoase despre care se crede că sunt ale Alexandrei nu este un butoi, ci un arzător improvizat, care acționează ca o sobă.

„Avem fragmente osoase ridicate. (…) Victima este un minor de 15 ani. Admițând că ar fi fost arsă în butoi metalic… Am fost și m-am edificat. Am constatat că nu este un butoi în adevăratul sens al cuvântului, ci este un arzător improvizat. Este vorba de un suport metalic confecționat artizanal, cel mai probabil de inculpat, pentru a arde diverse obiecte. Butoiul nu are capace la ambele capete ale cilindrului. El este așezat pe un chirostiu metalic și focul este dedesubt. Fucnționează ca o sobă improvizată”, a explicat șeful DIICOT, Felix Bănilă.

Vineri, oamenii legii au găsit, la domiciliul lui Dincă Gheorghe, haine arse într-un butoi, oase, bijuterii, 5 pungi de carne în congelator (stabilindu-se că niciuna nu era de natură umană).

Procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat, miercuri, că Direcția nu are în acest moment nici măcar rezultate preliminare referitoare la fragmentele osoase ridicate de la casa lui Gheorghe Dincă, astfel că informațiile apărute în spațiul public nu sunt confirmate încă.

Bănilă: Despre fata de 15 ani, a spus prima dată că a aruncat-o în Olt apoi că a aruncat-o în Dunăre

Procurorul-șef DIICOT, Felic Bănilă, a anunțat, miercuri, că Gheorghe Dincă a devenit confuz atunci când anchetatorii i-au cerut să spună ce a făcut cu cadavrele, precizând că, referitor la victima de 15 ani, suspectul a spus prima dată că a aruncat-o în Olt, apoi că a aruncat-o în Dunăre.

„S-a stabilit cert, prin probe, prezența cel puțin a victimei de 15 ani atât în mașina inculpatului, cât și în casă. Gropile din curte sunt niște tuburi betonate realizate cu mult timp înainte. E și un canal care să îl ajute cu repararea mașinilor, acolo nu a fost identificat nimic”, a declarat Felix Bănilă.

Procurorul-șef DIICOT a precizat că Gheorghe Dincă a devenit confuz în momentul în care a fost întrebat unde a aruncat cadavrele celor două fete.

„Nu ne putem axa în mod exclusiv pe declarațiile inculpatului. Inculpatul se pare că a fost cooperant, însă la momentul în care a fost întrebat unde a aruncat cadavrele, a devenit confuz. Cu privire la victima de 15 ani, (Gheorghe Dincă -n.r.) a spus că a aruncat-o în Olt, iar ulterior a spus că a aruncat-o în Dunăre”, a completat Felix Bănilă.

Procurorul-șef DIICOT a mai precizat că cercetările nu se axează exclusiv pe traficul de persoane, ci vizează și activitatea desfășurată de operatorii de la 112.

„În primă fază, inculpatul nu a recunoscut comiterea faptelor, în urma discuției avute cu anchetatorii și cu avocatul, a recunoscut. Ne punem și noi întrebarea ce l-a făcut să recunoască?. Ține de conștiința lui și de modul în care înțelege să-și construiască apărarea”, a completat Felix Bănilă.

Dacă și DIICOT e depășit de acest caz…./ Bănilă: Suspectul nu are interdicție în Italia

Procurorul-șef DIICOT Felix Bănilă a declarat miercuri că instituția pe care o coordonează are sub control situația de la Caracal. Legat de anchetă, Bănilă a afirmat că nu sunt informații că Gheoghe Dincă avea interdicție în Italia.

„Dacă și DIICOT de depășit de acest caz…Vă spun că nu”, a declarat Felix Bănilă, întrebat dacă DIICOT este depășit de acest caz.

Legat de anchetă, în contextul informațiilor privind o posibilă interdicție pe care Gheoghe Dincă o avea pe teritoriul Italiei, după ce ar fi încercat să agreseze o minoră, procurorul șef al DIICOT neagă o asemenea măsură.

„Vă confirm că suspectul a avut reședința, între 2000 și 2008 într-un oraș din Italia. Nu am primit răspunsuri de la toate autoritățile, dar se pare că inculpatul nu are interdicție pe teritoriul Italiei pentru nicio infracțiune”.

Bănilă: S-a găsit ADN aparținând Alexandrei, dar nu pe fragmentele osoase găsite în acel cazan

Procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat că ADN-ul Alexandrei Măceșanu a fost găsit atât în locuința lui Gheorghe Dincă, cât și în mașina acestuia, însă nu și pe fragmentele osoase găsite în cazanul din curte.

„S-a găsit ADN aparținând victimei, dar nu pe fragmentele osoase găsite în acel cazan. S-a stabilit cu siguranță, pe baza problelor ADN, prezența Alexandrei atât în locuință, cât și în mașina inculpatului”, a declarat Felix Bănilă.

Anterior, șeful DIICOT, Felix Bănilă, a explicat, că în urma propriilor verificări, a observat că butoiul unde au fost găsite fragmente osoase despre care se crede că sunt ale Alexandrei nu este un butoi, ci un arzător improvizat, care acționează ca o sobă. „Avem fragmente osoase ridicate. (…) Victima este un minor de 15 ani. Admițând că ar fi fost arsă în butoi metalic… Am fost și m-am edificat. Am constatat că nu este un butoi în adevăratul sens al cuvântului, ci este un arzător improvizat. Este vorba de un suport metalic confecționat artizanal, cel mai probabil de inculpat, pentru a arde diverse obiecte. Butoiul nu are capace la ambele capete ale cilindrului. El este așezat pe un chirostiu metalic și focul este dedesubt. Fucnționează ca o sobă improvizată”, a explicat șeful DIICOT, Felix Bănilă.

Vineri, oamenii legii au găsit, la domiciliul lui Dincă Gheorghe, haine arse într-un butoi, oase, bijuterii, 5 pungi de carne în congelator (stabilindu-se că niciuna nu era de natură umană).

Procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat, miercuri, că Direcția nu are în acest moment nici măcar rezultate preliminare referitoare la fragmentele osoase ridicate de la casa lui Gheorghe Dincă, astfel că informațiile apărute în spațiul public nu sunt confirmate încă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge noua Dacia Duster în off-road? Test în condiții reale cu noul SUV românesc...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Lui Meghan nu-i pasă de cancerul Regelui Charles și prințesei Kate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului