no author
Departamentul Social - Mediafax
443 vizualizări 11 oct 2017

Mihaeila Iorga susţine că există un "război" care a început la momentul revocării sale din DNA, precizând că de atunci s-au făcut mai multe sesizări disciplinare "în încercarea de a se găsi, în cele din urmă" ceva care i se poată imputa "şi să se poată credibiliza acel act de revocare, infirmat chiar de instanţa de judecată".

"Din punctul meu de vedere, orice încercare de această manieră este doar o intimidare care nu îşi va produce niciun efect. Singurele temei pe care le am sunt legate de două aspecte. Pe de o parte de persoana care face verificările referitoare la aspectele sesizate, şi discutăm aici despre doamna inspector Rădescu Elena, având suspiciuni cu privire la imparţialitatea dânsei în ceea ce priveşte instrumentarea acestei sesizări. Pe de altă parte, temerea mea este legată de faptul că anumite acte din dosare ar putea să nu mai existe. Am în vedere în acest sens modalitatea în care se continuă obstrucţionarea activităţii Inspecţiei Judiciare în ceea ce priveşte activitatea mea, raportat la sesizările anterioare, adică ceea ce s-a întâmplat cu ordinul de revocare în care erau efectuate menţiuni false în ceea ce priveşte conţinutul unui denunţ, în ceea ce priveşte instituirea unei măsuri a controlului judiciar. (..) Mă refer la faptul că anumite acte ar putea să nu mai existe, că atunci când nu mai faci referire la ele există doua variante, de a ascunde existenţa lor sau că aceste documente au dispărut", a declarat Mihaiela Iorga la Antena 3.

Întrebată dacă este ţinta unui abuz, Iorga a răspuns: "Cred că da!", precizând că Laura Codruţa Kovesi "este semnatara acestor sesizări."

Magistratul a precizat că odată cu decizia instanţei, care a stabilit că poate reveni la DNA, a fost mutată la Secţia Judiciară, neavând posibilitatea de a mai face acte de cercetare penală.

"Trebuie să fac şi un anunţ fericit. Probabil că în următoarea perioadă, DNA va avea o secţie judiciră foarte puternică, întrucât dacă în situaţia mea s-a ajuns la concluzia că nu pot să mai fac alte acte de urmărire penală ci trebuie să trec la Secţia Judiciară pentru că există împotriva mea sesizări disciplinare, vă daţi seama că toţi cercetaţii disciplinar vom ajunge, probabil, pe acelaşi principiu, la Secţia Judiciară şi DNA va avea o secţie judiciară de elită", a mai spus Iorga.

"Eu aş zice că sunt mulţi oameni care preferă să-şi conserve liniştea în loc să spună ceea ce se întâmplă', a completat magistratul.

Iorga susţine că are suspiciuni în ceea ce priveşte siguranţa familiei sale, făcând referire la un accident de maşină pe care l-a avut una dintre fiicele sale pe trecerea de pietoni.

"Există suspiciuni şi în ceea ce priveşte siguranţa familiei mele. Se întamplă anumite evenimente, dar momentan nu pot da mai multe detalii. A avut loc o întâmplare care este cel puţin suspectă, dacă nu mai mult", a declarat Iorga.

Mihaiela Iorga a fost revocată din DNA la cererea procurorului şef al instituţiei, instanţa dispunând ulterior revenire ei în funcţie.

Mihaiela Iorga şi Călin Nistor, unul dintre adjuncţii DNA, sunt cercetaţi disciplinar de Inspecţia Judiciară pentru posibile abateri privind activitatea la DNA.

"La finalizarea cercetării disciplinare, în funcţie de rezultatul verificărilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizării, prin exercitarea acţiunii disciplinare si sesizarea Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM, fie respingerea sesizării în cazul în care se constată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru exercitarea acţiunii disciplinare", transmite Inspecţia Judiciară.

Citește și: