no author
Adriana Mit
1572 vizualizări 3 iun 2018

“Astă noapte (vineri spre sâmbătă - n.r,) s-a întâmplat un lucru extrem de grav în oraşul nostru: o maşină a fost INCENDIATĂ voit de cineva. Nu contează a cui, nu contează de ce, nu contează nici măcar că, se pare, era o maşină nefolosită de mult - se vorbeşte că de circa un an şi jumătate!. Faptul în sine, că un bun al cuiva a fost incendiat, este extrem de grav în sine! Am cerut Poliţiei Locale să-şi folosească toate capacităţile alături de instituţiile abilitate ale statului, pentru identificarea făptaşului. Ar fi o mare bilă neagră pentru oraşul nostru ca în el să se întâmple aşa ceva şi vinovatul să nu fie prins! Timişoara are şi trebuie să-şi păstreze faima de oraş sigur, de oraş al legalităţii, al libertăţii de manifestare, dar în acelaşi timp şi al ordinii publice desăvârşite! Am mare încredere că instituţiile statului vor rezolva cu celeritate cazul, dovedindu-şi o dată-n plus competenţa şi buna credinţă”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Primarul Timişoarei profită de ocazie pentru a aminti că îl consideră pe Dragoş Boţa, proprietarul maşinii incendiate, drept un om ”de cea mai joasă speţă”, care îl calomniază zilnic de ani de zile. La începutul lunii martie, Nicolae Robu acuza jurnaliştii din oraş că “trăiesc din taxă de protecţie şi de asmuţire”. În semn de protest, ziariştii au redactat o scrisoare deschisă şi au părăsit două conferinţe de presă organizate de primar.

“Proprietarul maşinii incendiate este “jurnalistul” Dragoş Boţa, un om care mă calomniază de ani de zile aproape zilnic, un om, în opinia mea, de cea mai joasă speţă. Eu am spus în mai multe rânduri, fără a personaliza -şi n-am personalizat şi nu personalizez pentru că nu pot susţine cu probe juridice ce ştiu, nu pot pentru că cei ce-mi dau informaţiile nu vor să-şi complice existenţa!- şi asum ce-am spus: unii indivizi doar se pretind jurnalişti, dar de fapt n-au nimic în comun cu jurnalismul, cu această extrem de importantă profesie a cărei slujitori adevăraţi au tot respectul meu, reiau ideea: unii indivizi doar se pretind jurnalişti, dar în fapt sunt nişte paraziţi sociali ce trăiesc din taxă de protecţie şi taxă de asmuţire! Astfel de oameni sunt capabili să se dedea la orice, la absolut orice”, scrie Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei este revoltat de faptul că, într-o intervenţie la un post de televiziune, Dragoş Boţa a catalogat incidentul ca “o acţiune de intimidare, un mesaj în stil mafiot” după ce a publicat materiale despre legăturile unor lideri interlopi cu oameni din Primăria Timişoara şi chiar cu un consilier al său. Robu insistă asupra atitudinii jurnalistului, care ”nu s-a arătat DELOC AFECTAT” de incident şi a profitat de audienţa naţională dobândită, pentru a-l ataca din nou.

Nicolae Robu a mai precizat, în postarea sa, că, în urma incendierii maşinii jurnalistului timişorean, vor fi accelerate măsurile de creştere a securităţii în oraş, prin montarea mai multor camere de supraveghere video.

“În cazul în speţă, neprinderea făptaşului ar aduce nu numai prejudicii de imagine oraşului nostru, cunoscut până acum ca un oraş extrem de sigur, în care lumea îşi are un obicei în a se plimba relaxată pe străzi, prin superbele pieţe şi parcuri, pe minunatul mal al Begăi, până târziu în noapte, dar şi aureolă pentru un om de nimic, cum este acest personaj aflat acum în postura de victimă. Voi accelera măsurile de creştere a securităţii în oraş prin generalizarea supravegherii video. Avem două subsisteme performante în prezent, vom realiza urgent altele pe lângă ele, atâtea câte se vor dovedi necesare! Răufăcătorii n-au ce căuta în Timişoara, n-au nicio şansă să-şi facă de cap în oraşul nostru”, a declarat Nicolae Robu.

Incidentul a fost comentat şi de fostul premier Sorin Grindeanu pe Facebook, care consideră că reprezintă “un atac la libertatea de exprimare”.

“Timişoara a fost noaptea trecută scena unui incident extrem de grav: maşina jurnalistului Dragoş Boţa a fost incendiată. Este, fără doar şi poate, o încercare de intimidare, un atac la libertatea de exprimare. Astfel de fapte sunt condamnabile şi sper ca organele de anchetă să îi aducă în faţa instanţelor de judecată pe autori. Nu mi-am imaginat vreodată că în Timişoara se poate ajunge la astfel de gesturi, la ameninţări mai mult decât evidente, la incendieri de maşini sau altfel de fapte reprobabile”, afirmă Grindeanu.

Autoturismul jurnalistului Dragoş Boţa din Timişoara, a fost incendiat în timpul nopţii de un necunoscut. Focul a început în partea din spate a maşinii, iar interiorul a ars complet. Pompierii au constatat că geamul din dreapta spate al autoturismului a fost spart şi, cel mai probabil, incendiul a fost provocat intenţionat de o persoană încă neidentificată. La locul producerii incendiului s-au deplasat şi mai mulţi poliţişti, care au început o anchetă, fiind deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă.

 

Citește și: