no author
Petre Mazilu
1270 vizualizări 19 oct 2018

Curtea de Apel Galaţi a respins toate apelurile făcute şi a decis să-l condamne pe preotul gălăţean la trei ani de închisoare cu suspendare.

Decizia Curţii de Apel Galaţi este definitivă.

De asemenea, asiguratorul a fost obligat de instanţă la plata de daune morale şi materiale către familia victimei, în valoare totală de 95.000 de lei.

Accidentul s-a produs anul trecut în noiembrie, pe un drum judeţean din comuna gălăţeană Schela. Preotul din satul Negrea a lovit un om cu maşina şi a fugit. Bărbatul de 49 de ani accidentat în timp ce se deplasa pe marginea drumului a murit la puţin timp după ce a fost lovit.

Preotul a fost găsit de poliţişti trei ore mai târziu. Acesta avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat şi, după ce a fugit de la locul accidentului, a intrat cu maşina într-un şanţ şi apoi a mers câţiva kilometri pe câmp: ”Poliţiştii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat, anul trecut, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Pe perioada desfăşurării cercetărilor, preotul Hohotă a fost suspendat din funcţie de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Foto: Captură Youtube

 

Citește și: