Pintea continuă vizitele la spitale: Nu o să încetez să fac aceste vizite pentru că „e frustrant să fii luat la rost în calitate de ministru

Pintea continuă vizitele la spitale: Nu o să încetez să fac aceste vizite pentru că „e frustrant să fii luat la rost în calitate de ministru
Publicat: 20/04/2019, 21:24

„Ne plângem de mizeria din spitale, de multe ori media a prezentat imagini, vă spun foarte sincer e frustrant să fii luat la rost în calitate de ministru, știu că s-a creat o adevărată isterie că sunt văzută în multe locuri deodată, e foarte bine. Nu o să încetez să fac aceste vizite”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă pe care a susținut-o sâmbătă la sediul Consiliului Județean Giurgiu, după vizita pe care a făcut-o la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu.

Sorina Pintea s-a aflat în județul Giurgiu, unde a vizitat secțiile de Radiologie, UPU, Nou Născuți, ATI și Pediatrie ale Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, context a avut loc și inaugurarea unui computer tomograf în cadrul spitalului, anunță un comunicat al Ministerului Sănătății remis MEDIAFAX.

Ulterior, ministrul a avut întâlniri cu directorii DSP Giurgiu, CAS, dar și cu managerii și directorii medicali ai Spitalelor din județ, respectiv, ai Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, Spitalului Izvoru și Spitalului Orășenesc Bolintin Vale.

Declarația Sorinei Pintea vine în contextul în care, în ultima perioadă, a desfășurat mai multe vizite inopinate în spitale din Constanța, Gorj, Prahova, unde a descoperit o serie de nereguli de la organizare până la mizeria din spitale.

Investiții de 17 milioane de lei la spitalul de urgență din Giurgiu, după vizita ministrului Pintea

După vizita ministrului Sănătății Sorina Pintea la spitalul de urgență din Giurgiu, ministerul anunță investiții de 17 milioane, care se vor duce pe aparate de imagistică medicală, precum și pentru reabilitarea spitalului, dar și în atragerea resursei umane.

„Spitalul Județean de Urgență Giurgiu oferă de astăzi pacienților servicii de imagistică medicală CT, în urma achiziției unui aparat Computer Tomograf CT și PACS în cadrul unui proiect cu Banca Mondială”, transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat remis Mediafax.

În afara achizițiilor făcute deja cu sprijinul Băncii Mondiale, spitalul va beneficia li de 12,4 milioane de lei, alocate de Ministerul Sănătății pentru reabilitare, dotare și atragerea resursei umane, se mai spune în comunicat.

„Din fondul de investiții, la Spitalul Județean Giurgiu, MS va aloca 12, 4 milioane lei pentru reabilitare, dotare și atragerea resursei umane. Se va achiziționa aparatură medicală pentru dotarea secțiilor ATI și Chirurgie, iar laboratorul de imagistică , pe lângă CT -ul pus în funcțiune azi, va avea un mamograf și 3 aparate de radiologie digitală care vor înlocui aparatele vechi de peste 12 ani”, spun oficialii minisetrului.

În ceea ce privește investiția alocată secției ATI a spitalului, cifra alocată inițial de minister este de 1 milion de lei, urmând ca, ulterior, să fie analizate eventualele necesități de suplimentare ale sumei.

„Ministrul Sănătății a propus reabilitatea secției ATI prin dotarea cu aparatura necesara, inclusiv paturi, astfel încât această secție să corespundă standardelor de tratare pentru un pacient ATI. Va fi alocat 1 milion de lei pentru începerea lucrărilor de reabilitare a secției exterioare de psihiatrie, urmând să fie analizată necesitatea suplimentarii acestei sume pe parcursul anului”, se mai spune în documentul citat.

De aparatură nouă vor beneficia și Spitalul de Pneumoftiziologie Izvorul din jud Giurgiu, suma alocată de minister fiind de 1,5 milioane de lei, cât și Spitalul orășenesc Bolintin Vale, cu o finanțare de 1,7 milioane lei, precizează comunicatul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...