no author
Dragos Suciu
1025 vizualizări 13 iun 2018

Întrebat de corespondentul Mediafax despre fotografiile şi filmările cu un urs şi doi pui care se plimbau pe acoperişul garajului districtului din Băile Tuşnad, preşedintele CJ Harghita a explicat că familia de urşi este CUNOSCUTĂ, deoarece se plimbă zilnic în oraş. ”Sunt o primejdie foarte mare, pentru că sunt mulţi turişti şi mulţi tineri care fac întreceri <cine se poate apropia mai mult de urşi>. Dacă ursoaica şi cei doi pui nu vor fi transportaţi cred că se va întâmpla ceva catastrofal. Transmit celor care merg la Băile Tuşnad SĂ NU SE APROPIE DE URŞI”, avertizează Borboly Csaba.

La rândul său, prefectul judeţului Harghita Adrian Jean Andrei a confirmat că în zona Tuşnad sunt foarte mulţi urşi care mănâncă din resturile menajere ale populaţiei.

”La Tuşnad frecvent se văd urşi. Nu este un caz izolat, ne-am obişnuit (…) Am făcut toate demersurile la Ministerul Mediului pentru aprobarea cotelor de recoltare şi relocare a urşilor respectivi. Ideea este că se aprobă foarte greu de către minister şi se aprobă doar de doamna ministru”, explică Adrian Jean Andrei.

Familia de urşi a fost văzută şi filmată, miercuri, pe acoperişul garajului de la Districtul din Tuşnad, unde reprezentanţii drumurilor naţionale au punct de lucru şi îşi adăpostesc utilajele cu care curăţă şi întreţin şoselele.

 

Citește și: