Nicolae ROBU a semnat campania „Fără penali”, după ce se certase cu voluntarii USR

Nicolae ROBU a semnat campania „Fără penali, după ce se certase cu voluntarii USR
Publicat: 02/08/2018, 08:43
Actualizat: 02/10/2018, 19:07

Nicolae Robu a anunțat pe pagina sa de Facebook că a semnat pentru campania „Fără penali în funcții publice”, în urmă cu câteva zile. Asta după ce, la sfârșitul lunii mai, s-a certat cu mai mulți voluntari din cadrul USR Timiș, pe motiv că strâng semnături pentru inițiativa cetățenească în centrul Timișoarei și perturbă trecătorii. De altfel, polițiștii locali le-au aplicat voluntarilor un avertisment, iar senatorul USR Timiș Nicu Fălcoi l-a acuzat pe Nicolae Robu că le-a dat o dispoziție în acest sens oamenilor legii.

În postarea de pe pagina sa de Facebook, Nicolae Robu a susținut că a afirmat că susține campania „Fără penali în funcții publice” imediat după incidentul din luna mai.

„Este o minciună ordinară că eu aș fi pus Poliția Locală să-i amendeze pe USR-iștii care strângeau cu ceva vreme în urmă semnături în acea locație pentru care nu aveau aprobare (era dată aprobare de către mine, cu maximă promptitudine, cu solicitudine pot spune, pentru nouă locații din 11 cerute, toate neaflate în zona de interdicție). Ce-am făcut eu a fost, dimpotrivă, că i-am cerut polițistului local care se pregătea să scrie procesul verbal de amendare să nu-i amendeze (!!!), așa cum, de altfel, se aude clar în înregistrarea realizată și publicată tocmai de USR și, în plus și subtitrată, tot de USR. Încă a doua sau a treia zi, post incident, în urma afirmațiilor mele că eu susțin campania, dar pretind ca ea să fie dusă cu respectarea legii, că noi, care milităm pentru legalitate, trebuie să fim exemplu de corectitudine, la întrebarea unei jurnaliste, dacă aș semna pentru campanie, dacă mi-ar cere-o un activist civic, am răspuns fără ezitare: desigur, aș semna”, a afirmat primarul Timișoarei.

Nicolae Robu a precizat că a semnat pentru campanie duminică seara, după ce a fost abordat pentru prima dată de doi voluntari în centrul Timișoarei.

„Ei bine, a trecut ceva vreme de atunci și abia duminică seara, fiind la plimbare prin centru, am fost pentru prima dată abordat pe subiect, de două persoane -un bărbat și o femeie-, care, foarte civilizat, respectuos, mi-au spus că sunt activiști civici și strâng semnături pentru „Fără penali în funcții publice!”, apoi și-au exprimat mulțumirea că eu am permis și să se ia semnături oriunde și să se monteze un cort pentru strângere de semnături în Piața Victoriei și m-au întrebat dacă agreez să semnez și eu. Am răspuns fără ezitare că da, că susțin campania -lucru declarat încă de la inițierea ei-, că semnez și am trecut la semnat, după care ne-am despărțit foarte amiabil. Acesta este purul adevăr și în el nu e nicio răzgândeală de-a mea! Eu am tăria să felicit USR -chiar dacă USR se dovedește un partid extrem de ostil mie, de neînțeles de ce- pentru munca uriașă depusă să strângă un număr atât de ridicat de semnături și îmi exprim aprecierea mai ales pentru activiștii civici care s-au implicat într-un număr atât de mare. Și sper că USR a învățat din cele întâmplate că, mai puțin în revoluții, regulile și legile sunt și pentru cei ce acționează pentru scopuri nobile”, a scris Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a semnat pentru campania „Fără penali în funcții publice” la câteva zile după ce USR Timiș a anunțat că a atins ținta de 22.000 de semnături în județ.

Nicolae Robu este cercetat penal de DNA în două dosare, unul privind reabilitarea termică a zeci de blocuri din Timișoara cu bani de la Uniunea Europeană și altul legat de vânzarea ilegală a aproape 1.000 de imobile naționalizate din oraș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom