no author
Adriana Mit
1026 vizualizări 10 iul 2018

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia a înaintat o acţiune în instanţă pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 350.000 de lei, pe care fostul premier Sorin Grindeanu, care a fost viceprimar al Timişoarei între anii 2008 şi 2012, precum şi fostul viceprimar Adrian Orza şi fostul primar Gheorghe Ciuhandu l-ar fi creat primăriei prin închirierea unor maşini.

“Am înaintat o acţiune în instanţă pentru recuperarea unui prejudiciu produs Primăriei Timişoara de către foştii conducători ai instituţiei, prin nerespectarea unei ordonanţe de urgenţă în vigoare la acea vreme privind reducerea cheltuielilor bugetare. S-au încheiat contracte de închiriere pentru maşini şi Curtea de Conturi a sesizat că acele contracte au fost ilegale. Era o ordonanţă în vigoare menită să reducă cheltuielile bugetare, OUG 34 din anul 2009. Gheorghe Ciuhandu, Adrian Orza, Sorin Grindeanu şi câţiva funcţionari publici sunt subiecţi în acest proces. Vom vedea ce spune instanţa, s-a ajuns în situaţia că prejudiciul trebuie recuperat de la ei ca persoane. Primăria prin primar i-a acţionat în instanţă. Nu am făcut-o ca persoană, ci ca reprezentant al instituţiei. Recuperarea prejudiciului a rezultat din închirierea de maşini cu încălcarea OUG care instituia măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare. Nu ştiu detalii”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a precizat că prejudiciul se ridică la suma de 352.000 de lei, fără penalităţi şi fără dobânzi, după ce au fost închiriate 12 maşini.

“Au fost închiriate 12 maşini, pe două contracte, în perioada 2009 - 2010. Eu nu îi acuz pe cei nominalizaţi, nu mă ocup de aşa ceva, doar că au fost închiriate într-o perioadă în care erau interzise astfel de cheltuieli”, a precizat Nicolae Robu.

 

Citește și: