MONUMENTUL EROILOR dintr-o comună din Galați este suport pentru BRADUL de Crăciun: Dacă primarul era de altă nație, înțelegeam. A făcut GAFA CENTENARULUI. Nu credeam că o să iasă TĂMBĂLĂU

Publicat: 06/12/2018, 15:08

Primarul comunei Cudalbi, din Galați, a declarat, joi, presei, că împodobirea Monumentului Eroilor nu reprezintă o lipsă de respect față de înaintași.

„Nu este o lipsă de respect față de eroi, ba din contră. Oamenii din localitate au o părere bună. A fost o propunere a unui grup din Primărie la care eu m-am aliat și am fost de acord. Sincer să fiu, mie îmi place. Nu aș putea să vă spun cât a costat, sunt documente în acest sens. Sunt de acord și cu cei care spun că mai bine îl puneam lângă monument. Oricum este ultimul an pentru că centrul de greutate al localității se va muta în altă parte, acest brad va sta în parc… Nu am crezut că o să iasă atâta tămbălău pentru o chestie foarte simplă și frumoasă… În alte părți se îmbracă în plasă construcții, mănăstiri și biserici și asta nu-i împiedică pe oameni să se închine la biserică”, a declarat primarul comunei Cudalbi, Ștefan Drugan.

Primarul mai spune că lumânările în memoria eroilor pot fi depuse în fața bradului și că localnicii îl vor judeca la alegeri.

„Este loc de aprins lumânări, până la urmă și acest monument, ca și bradul, este un lucru simbolic…. Eu sunt sigur că dacă ar trăi acei eroi sau dacă, Doamne ajută, ar putea să vadă de acolo din Cer, s-ar bucura că cineva îi bagă în seamă măcar așa, cu o mantie de brad. Poate eu nu gândesc normal, dar dacă tatăl meu ar fi acolo, bunicii mei, rudele mele, vă spun că nu m-ar deranja, m-ar bucura pentru că în felul ăsta le cinstim memoria…. Mai este un an și jumătate până la alegerile locale și o să văd care este impactul, dacă impactul va fi negativ, oamenii mă vor trimite acasă”, a mai spus primarul.

Până la alegeri, bradul a devenit subiect de dispută în sat: unii localnici vin și fac fotografii, lăudând inițiativa aleșilor.

„În anii din urmă, oamenii veneau și vedeau trei instalații, anul acesta vin și spun wow. Considerăm că sunt straie de sărbătoare, 1 decembrie pentru un copil nu are prea multe semnificații. Acum a făcut altceva. Monumentul Eroilor este acoperit, stă la căldurică”, a spus o localnică în timp ce se fotografia cu bradul-monument.

Reacții au apărut și pe facebook, acolo unde numeroși oameni critică decizia primarului gălățean.

„Gata cu Centenarul. Gata cu eroii. Gata cu mândria de a fi român. Monumentul soldaților căzuți pentru România Mare e suport pentru bradul din sat”, a scris un gălățean pe pagina de facebook.

„Filiala Județeană Galați a Asociației Naționale Cultul Eroilor protestează și își exprimă public indignarea față de acoperirea cu un brad de Crăciun a Monumentului Eroilor din comuna Cudalbi, județul Galați. Astăzi, președintele asociației a intervenit la Consiliul județean și trimitem primarului o adresă de protest pentru această profanare a monumentului eroilor.Abia a trecut Ziua Națională și nici nu s-a încheiat Anul Centenarului Marii Uniri și al Războiului de Reîntregire și iată că unii iși bat joc de jertfa poporului român cu astfel de acțiuni ce n-ar fi permise nicicând. Este revoltător că nu vedem vreo reacție încă de la cei sesizați ori consilierii locali, care să ceară urgent repunerea în starea inițială a monumentului. Dacă o făcea un primar de altă nație prin Ardeal sau vreun grup de migranți islamiști ca prin țările occidentale și democratice, mai ziceam, dar așa, aici, cu edilii nostri, români sadea și patrioți de la pașopt încoace, este condamnabil și inacceptabil gestul, cu atât mai mult ca prima reacție a primarului pesedist cudalbean a fost una detestabilă. Poate are totuși alegători sau șefi la partid să-i spună că a facut gafa Centenarului și îi vom face propagandă de i se va duce buhul și pe alte continente! Pentru că este o trăsnaie nemaipomenită undeva până acum”, scrie un alt localnic pe rețeaua socială.

În ciuda discuțiilor din sat și de pe rețelele sociale, bradul va rămâne peste Monumentul Eroilor pe parcursul sărbătorilor de iarnă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?