no author
no author
Daniela Timofti
Firuta Flutur
1381 vizualizări 12 oct 2018

“Am făcut greva foamei, eu nu am fost în discotecă. (...) Am terminat (n.r - greva foamei) în 22 august, acum suntem în 12 octombrie. (...) Pentru că am vorbit. A deranjat faptul că am spus neregulile din acest spital, pentru că am adus dovezi în spaţiul public, în cel virtual şi în mass-media, pentru că toţi colegii sunt alături de mine, dar le e frică să vorbească. Pentru că am spus ca în această unitate s-a instaurat o dictatură, pentru că ăsta e adevărul”, a declarat, vineri, Mariana Luceanu, fostă angajată a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

De cealaltă parte, managerul unităţii spitaliceşti susţine că a fost desfăcut contractul de muncă din motive disciplinare.

“Doamna a fost cercetată disciplinar în comisia de disciplină pentru absenţele repetate şi nemotivate de la locul de muncă. Nu are nicio legătură cu afirmaţiile spuse în spaţiul public. Din cauza părăsirii locului de muncă, a pus în pericol viaţa pacientilor. S-a votat în unanimitate la comisia de displinică şi i s-a comunicat ieri (joi) decizia”, a spus, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica.

Doi asistenţi medicali de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti au intrat în greva foamei pe 8 august. Adriana Nica a precizat că celălalt asistent medical care a fost în greva foamei nu a fost concediat pentru că nu a lipsit de la muncă.

"Am decis, în cazul în care Dan va claca definitiv că trebuie să fie unul care să preia ceea ce a început el, aşa că începând de azi, de la ora 10, am depus la registratura Spitalului Universitar înştiinţarea intrării mele în grevă generală pe perioadă nedeterminată până când doamna manager îşi va da demisia sau va fi demisă pentru că în România 2018 nu putem să acceptăm aşa ceva în sistemul sanitar. Nu mai putem accepta minciunile, dictatura, punerea piciorului pe cap, indolenţa conducerii. (...) Personal am văzut multe nereguli începând cu uniformele, nu avem papuci. Cumpăr papuci din banii mei, uniformele le spăl acasă. Ducem microbii acasă la familie la copii şi la părinţii bătrâni. Veşnică este pusă în pericol viaţa pacienţilor în acest spital începând cu Unitatea Primiri Urgenţe şi terminând cu morga", a declarat, la acea vreme, pentru MEDIAFAX, Mariana Luceanu, asistent medical.

"Am intrat în greva foamei din pricina mizeriei din sistem, lipsuri materiale, aparatură vai de mama ei, aparatură învechită. Cel mai tare ne-a indignat că, după ce că muncim în condiţiile în care muncim, ni se iau şi din bani, din acea imensă mărire de salariu că o să avem salarii duble. S-au introdus bonurile de masă în normă de hrană, ne-a luat impozit 45%  luna asta, ne-au condiţionat că, dacă ne dau tichetele de vacanţă trebuie să renunţăm la sporuri. De ce astea, dacă ţara merge bine şi totul este ok, de ce să plătim noi? Dacă doamna manager are demnitate, de ce nu îşi dă demisia să lase controlul să se desfăşoare cum trebuie. Am sunat azi la 112, am solicitat o salvare că nu mă simt bine. A venit salvarea, am spus clar că nu vreau să fiu internat la Spitalul Universitar. Doamna dispecer a spus că dacă renunţ la Universitar că aşa e legea la cel mai apropiat spital să mă pună să semnez că refuz şi am scris în acea foaie că refuz la Universitar. Apoi m-am deplasat cu o colegă la Spitalul Militar, am intrat la Unitatea Primiri Urgenţe, la subsol. La triaj erau doi domni şi le-am spus că sunt în greva foamei, că mă simt rău", a declarat, pentru MEDIAFAX, Dan Simion, asistent.

Citește și: