6301 vizualizări 16 ian 2016

Primăria Bucureşti a actualizat pe 13 ianuarie lista cu imobilele expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic. O puteţi consulta AICI.

Pe lista actualizată figurează 179 de clădiri încadrate în clasa I de rism seismic - pericol public, 177 imobile încadrate în clasa de risc seismic I, 307 înadrate în clasa II, 90 în clasa III de risc seismic şi cinci clădiri în clasa IV. Totodată, anul trecut au fost finalizate lucrările de consolidare la 30 de clădiri, iar faţă de lista din ianuarie 2015, când figurau doar 40 de imobile consolidate, noua listă arată un număr de 70 de clădiri consolidate. Alte aproape 1.600 de clădiri figurează în lista clădirilor expertizate tehnic şi încadrate în categorii de urgenţă sau neîncadrate corespunzător, scrie b365.ro.

Una dintre clădirile care nu figura pe lista veche este hotelul Muntenia, de pe strada Academiei nr. 19-21, care este încadrat acum la clasa I de risc seismic. Sub unul dintre imobilele hotelului se află Pasagiul Victoria, acolo unde funcţionează un restaurant şi mai multe cluburi.

O altă clădire, de pe strada Blănari nr. 2, construită în 1865, a fost inclusă în clasa I de risc seismic - pericol public. 

Citește și: