no author
Mircea Olteanu
1202 vizualizări 22 ian 2019

Totuşi, pentru a beneficia de ajutorul statului italian, solicitanţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să aibă cel puţin zece ani de reşedinţă în Italia, să deţină o locuinţă mai ieftină de 30.000 de euro şi să nu aibă bunuri mai scumpe de 6.000 de euro, informează Il Sole 24 Ore.

Începând de la 1 aprilie, subvenţia va fi acordată pe carduri speciale din circuitul poştei italiene, iar banii trebuie să fie cheltuiţi în termen de o lună prin plata cu cardul aferent. Doar o sută de euro se pot încasa în numerar şi sunt excluse şi o serie de cheltuieli precum jocurile de noroc.

Legea prevede şi pedepse pentru cei care spera că pot face bani uşor pe seama statului italian. Cei care vor minţi, pentru a beneficia de acest ajutor, riscă între 2 şi 6 ani de închisoare.

Cei care vor primi aceste ajutoare vor fi încurajaţi să îşi caute un loc de muncă şi nu vor avea voie să refuze decât două oferte. Autorităţile italiene discută şi despre posibilitatea ca beneficiarii subvenţiilor să facă şi muncă în folosul comunităţii în schimbul banilor.

ROMÂNII SĂRACI din Italia vor primi O ALOCAŢIE lunară de 780 de euro

Acest ajutor este o promisiune din campania electorala a actualilor guvernanţi care se adresa iniţial doar italienilor. Totuşi, autorităţile de la Roma au decis să extindă dreptul asupra tuturor cetăţenilor, după ce au fost acuzaţi de discriminare. Potrivit estimărilor oficiale, cinci milioane de persoane trăiesc sub pragul sărăciei în Italia.

Foto: Hepta

 
 

Citește și: