Au blocat hidrofoarele și au golit supermerketurile! ISTERIE la Brăilă de la un anunț că se restricționează APA

Au blocat hidrofoarele și au golit supermerketurile! ISTERIE la Brăilă de la un anunț că se restricționează APA
Publicat: 25/01/2019, 22:05
Actualizat: 25/03/2019, 20:41

Mii de brăileni au strâns degeaba apă în bidoane, triplând consumul în 14 localități, sau au cumpărat cantități importante de apă îmbuteliată din magazine, după ce au înțeles greșit un mesaj transmis de Compania de Utilități Publice potrivit căruia vor fi restricții la furnizarea apei potabile.

Isteria a pornit vineri, de la comunicatul de presă al Companiei de Utilități Publice Dunărea Brăila care anunța restricționarea furnizării apei potabile începând de vineri, de la ora 16.00. Reprezentanții societății edilitare au spus că, în urma avariei, în 14 localități, inclusiv orașul Brăila, furnizarea apei potabile se va face cu restricții.

„Având în vedere avaria la conducta de DN 1000 de la Uzina de apă Chișcani, ce alimentează rezervorul de apă potabilă de la Radu Negru, în următoarele 48 de ore, începând cu data de 25 ianuarie 2019, ora 16.00, suntem nevoiți să restricționăm furnizarea apei în ceea ce privește debitul și presiunea pentru toți consumatorii din localitațile: Municipiul Brăila, Chișcani, Lacul Sărat, Stațiunea Lacul Sărat, Vărsătura, Albina, Cazasu, Mărtăcești, Siliștea, Muchea, Tudor Vladimirescu, Scorțaru Vechi, Comăneasca, Baldovinești și Pietroiu”, scria în comunicatul de presă al CUP Dunărea.

Oamenii din cele 14 localități au înțeles că vor rămâne fără apă timp de două zile, mai ales că din momentul producerii avariei, zone întregi nu au mai primeau apă rece.

Informația s-a propagat cu viteză pe internet și a creat isterie, magazinele fiind asaltate de clienți care goleau rafturile cu apă îmbuteliată. Potrivit unor informații care circulă pe rețeaua de socializare, brăilenii au cumpărat toată apa îmbuteliată de la cel puțin două dintre supermarketurile din oraș.

De asemenea, din cauză că locuitorii făceau rezerve de apă, în doar câteva ore consumul s-a triplat, iar unele hidrofoare s-au blocat.

„Au fost probleme, dar aproape s-au rezolvat. Acum mai sunt două cartiere fără apă, dar în curând se va rezolva. Problema este că lumea nu a înțeles mesajul companiei, acolo scrie că furnizarea apei va fi restricționată. Asta nu înseamnă că timp de 48 de ore, orașul va rămâne fără apă, așa cum au crezut unii. Practic, s-a creat o isterie, consumul de apă s-a triplat, lumea și-a făcut rezerve. În plus, sunt în municipiu câteva hidrofoare care trebuie restartate ca urmare a faptului că în urma isteriei create pe Facebook s-a triplat consumul. De asemenea, înțeleg că a fost cumpărată foarte multă apă din magazine,” a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Brăilenii din oraș și din satele învecinate au luat cu asalt magazinele, deși autoritățile au încercat să le explice pe Facebook că apa nu va fi oprită în următoarele zile.

„Ei, ce te faci acum, dacă Doamne-ferește avem un incendiu, domnule Primar? Nu văd poze cu cei care lucrează la avarie! În rest, postați orice piatră o mutați! Vrem acțiune nu postări”, a spus un brăilean pe rețeaua de socializare și a fost completat imediat de altă persoană. „Gata… nu mai curge… cum adică restricționare. S-a oprit de tot… 48 de ore???… de ce nu ne-a anunțat nimeni????… alooo… domnule primar, păi ce facem.”

Primarul a reacționat imediat.

„Pentru că o avarie nu poate fi anunțată, deoarece avariile nu se programează… NU SE OPREȘTE APA. Din cauza unei avarii pe magistrala de aducțiune va scădea debitul. ATÂT!!!”, a răspuns primarul Brăilei zecilor de întrebări și critici apărute pe pagina sa de Facebook.

Vineri seara, majoritatea consumatorilor din localitățile afectate avea apă potabilă, dar autoritățile atrag atenția că în următoarele zile, este posibil să fie probleme cu debitul apei furnizate la robinet.

Foto: Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Programul spațial civil al Chinei este de fapt militar, avertizează NASA