Mișa face DEZVĂLUIRI în cazul banilor datorați Fiscului de către familia IOHANNIS: ANAF a făcut tot ce s-a putut pentru recuperarea PREJUDICIULUI

Publicat: 09/01/2019, 16:38
Actualizat: 26/03/2019, 04:13

„Noi, la momentul respectiv, am prezentat situația și către ministru, am scris, de mai multe ori. S-au cerut informări legate de pașii procedurali parcurși, la acel moment, pentru recuperarea creanței. După cum am menționat și anterior, nu există un titlu de creanță. Hotărârea instanței nu reprezintă un titlu de creanță pentru ANAF. Mai mult decât atât, nu ANAF era organul care trebuia să recupereze această sumă, în acest stadiu procedural”, a declarat IonuțMișa laAntena 3.

Lipsa de autoritate a Fiscului în această procedură a fost certificată, ulterior, atât de Oficiul Național de Cadastru, cât și de Ministerul Justiției, potrivit fostului președinte al ANAF.

„S-a făcut o corespondență și cu Ministerul Justiției. Inclusiv Ministerul Justiției a certificat că ANAF nu poate întreprinde nicio măsură în acest stadiu. Aspectul a rămas să fie analizat la nivelul Ministerului de Finanțe. Direcția Juridică din Ministerul de Finanțe știu că a făcut mai multe informări către ministru. I-au prezentat de fiecare dată care este situația și care sunt pașii care ar trebui să fie urmați. În acest moment, din punct de vedere legal și procedural, ANAF nu poate întreprinde altă măsură decât măsurile deja întreprinse”, a detaliatMișa.

Mișa face DEZVĂLUIRI în cazul banilor datorați Fiscului de către familia IOHANNIS

În plus, fostul președinte al ANAF a reamintit că, la solicitarea ministrului Finanțelor Publice, Fiscul a trimis o solicitare Oficiului de Cadastru pentru înregistrarea în Cartea Funciară, ca demers, iar acesta din urmă a refuzat înregistrarea, pentru că ANAF nu avea calitatea să facă acest demers și nu avea un titlu în baza căruia să solicite înregistrarea.

„Întotdeauna, această înscriere sau o recuperare de creanțe se face în baza unui titlu de creanțe”, a adăugat Mișa.

Întrebat dacă președintele Iohannis s-a interesat vreodată de suma pe care ar datora-o statului, Ionuț Mișa a răspuns: „Nu am avut nicio discuție cu președinte pe acest subiect. Singurele discuții au fost cele purtate la CSAT. Niciodată nu am avut vreo altă discuție cu dânsul, pe niciun alt subiect și nici pe acest subiect. (…) Nu a solicitat vreo informație. Cel puțin, din ce știu eu, la cabinetul președintelului ANAF sau la mine personal, nu a ajuns vreo solicitare din partea dânsului pentru a primi informații pe acest subiect. Nici oficial, nici neoficial”, a explicatMișa.

Mișaa fost ministru al Finanțelor Publice între finele lunii iunie 2017 și mijlocul lunii ianuarie 2018.

În ceea ce privește veniturile din meditații ale președintelui Iohannis, fostul președinte al Fiscului a precizat că a avut mai multe solicitări din partea media, făcute pe Legea 554. „Aceste informații intră la secretul fiscal și, la momentul respectiv, s-a răspuns în tocmai, menționându-se că informația reprezintă secret fiscal și nu poate fi comunicată”, a spus Ionuț Mișa.

Mișa face DEZVĂLUIRI în cazul banilor datorați Fiscului de către familia IOHANNIS

Ionuț Mișa și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovoci, s-au contrazis public, în vara lui 2018, pe tema banilor care trebuiau recuperați pe casa din Sibiu care a aparținut familiei Iohannis. Inițial, Eugen Teodorovici a anunțat că suma cumulată care ar urma să fie obținută de la cei trei chiriași ai imobilului din Sibiu, care a aparținut șefului statului, este de peste două milioane de lei și că a cerut ANAF-ului să dovedească dacă a cerut către Cartea Funciară ca imobilul să intre în administrarea statului. Șeful ANAF Ionuț Mișa a replicat atunci, spunând că nu a primit de la minister niciun titlu în baza căruia să facă executarea.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului