Ion Cristoiu reacționează: Este a doua oară când STS-ul comite o eroare vitală. Serviciul nu este controlat decât de la Cotroceni, devenind „garda” președintelui

Ion Cristoiu reacționează: Este a doua oară când STS-ul comite o eroare vitală. Serviciul nu este controlat decât de la Cotroceni, devenind „garda președintelui
Publicat: 26/07/2019, 16:35

„Este a doua oară când STS-ul comite o eroare vitală pentru viața, destinul unor oameni. Și a nu știu câta oară când STS nu răspunde imediat așa cum nu a răspuns nici în cazul acuzațiilor privind fraudarea alegerilor prin soft. Asta spune că avem o problemă cu această instituție militarizată din România, așa cum sunt și alte instituții militarizate din România, care în alte țări sunt civile. SPP, serviciile secrete sunt militarizate și principala consecință a acestei militarizări este lipsa de transparență absolută, de secret militar, pot să facă afaceri de corupție, pot să încalce legea, nu răspund. Absența oricărui control, SPP, STS sunt controlate de Parlament. În Parlament, STS e controlat de niște comisii parlamentare.Problema este că aceste instituții depind de CSAT, depind direct de președinte”, a declarat jurnalistul Ion Cristoiu, pentru Mediafax.

„În ultimi 15 ani au devenit un fel de gardă pretoriană a președintelui și șefii acestor instituții, ai SPP și STS se grăbesc să facă pe plac președintelui și familiei sale. În consecință atâta timp cât șefii acestor instituții răspund doar în fața președintelui și au protecția președintelui, chiar complicitatea președintelui pentru că ele nu pot fi controlate, nu dau seamă nimănui”, a completat jurnalistul.

Ion Cristoiu face și o dezvăluire legată de ancheta parlamentară ce vizează alegerile.

„La ancheta parlamentară s-a aflat că domnii generali de la soft au predat Autorității Electorale Permanente softul de la alegeri, rezultatele fără proces verbal, fără un minim instructaj legat de cum se umblă la acel soft. La ora actuală avem o gravă încălcare a legii în cazul softului pentru că nu există un proces verbal de predare a acestui soft. Nu am înțeles de ce anul acesta STS trebuia să pună la dispoziție acest soft, când până acu, la alte alegeri, au fost lictații pentru soft”, a mai spus jurnalistul, pentru Mediafax.

Conform oficialilor IGPR, STS a transmis însă trei locații eronate, iar echipajele au reușit să ajungă la imobilul în care era victima abia după 19 ore. Cu alte cuvinte, polițiștii s-au învârtit pe străzi în Caracal, în timp ce fata era ucisă.

Alexandra a apucat să sune la 112 de trei ori, oferind chiar detalii, după cum a anunțat Serviciul de Telecomunicații Speciale.

STS a anunțat că nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul. „Toate aceste informații sunt furnizate de către furnizorul rețelei publice mobile de telefonie la inițierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc și sunt disponibile la nivelul operatorilor și dispecerilor implicați în gestionarea cazului”, se arată în comunicatul STS.

Conform unui comunicat al ANCOM din noiembrie 2016, sistemul național unic pentru apeluri de urgență poate stabili cu o mai bună acuratețe poziția celor care solicită ajutor la numărul de urgență 112, inclusiv prin aflarea latitudinii și longitudinii la care e apelantul.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri