Iohannis retrage decorațiile persoanelor cu condamnări penale / Despre moțiunea împotriva lui Cîțu: O golăneală a PSD-ului / Despre alegerile anticipate: Căderea Guvernului Orban, primul pas / Despre pensiile speciale: PSD a exagerat cu ele. Nu susțin eliminarea pensiei speciale la magistrați – VIDEO

Iohannis retrage decorațiile persoanelor cu condamnări penale / Despre moțiunea împotriva lui Cîțu: O golăneală a PSD-ului / Despre alegerile anticipate: Căderea Guvernului Orban, primul pas / Despre pensiile speciale: PSD a exagerat cu ele. Nu susțin eliminarea pensiei speciale la magistrați - VIDEO
Kluas Iohannis retrimite în Parlament o lege importantă în perioada de criză COVID-19
Publicat: 10/12/2019, 16:08

Președintele Iohannis, despre deficitul bugetar: Concedierile din administrație, o soluție parțială

Klaus Iohannis a declarat, marți, la Palatul Cotroceni, că efectele cheltuielilor prea mari făcute de guvernele PSD în ultimii ani se vor resimți și în viitor. Președintele a precizat că o soluție parțială pentru reducerea deficitului bugetar are în vedere disponibilizări în administrație.

Citiți continuarea…

Iohannis, despre desemnarea unui premier PSD: Nu consider că va mai fi situația în viitorul apropiat

Klaus Iohannis nu consideră că va fi în viitorul apropiat în situația de a desemna un prim-ministru din partea PSD. Președintele a declarat, marți, la Palatul Cotroceni, că Guvernul PNL „face o treabă foarte bună”.

Citiți continuarea…

Iohannis anunță că retrage decorațiile celor care au condamnări penale, inclusiv lui Adrian Năstase

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că a decis să retragă toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale, inclusiv a fostului premier Adrian Năstase, acțiunea urmând să fie finalizată în scurt timp.

„Da și pot să vă spun chiar că am decis să retrag toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale și se încadrează în prevederile legii care prevede procedura de retragere a ordinelor naționale, am demarat efectiv această acțiune și ea va fi finalizată în foarte scurt timp, și veți primi prin intermediul departamentului comunicare exact lista decretelor prin care retrag aceste ordine”, a declarat Klaus Iohannis.

El a fost întrebat dacă intenționează să-i retragă decorația fostului premier Adrian Năstase.

Iohannis: Moțiunea împotriva lui Cîțu, o golăneală a PSD-ului

Președintele Klaus Iohannis a catalogat, marți, moțiunea simplă împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, adoptată luni în Senat, ca fiind „o golăneală a PSD-ului” și a acuzat „un grup nemotivat de vesel” l-au jignit pe ministrul de Finanțe.

„În primul rând dați-mi voie să clasific puțin așa numită moțiune simplă din Senat, pe care o consider o golăneală a PSD-ului. Vă spun și de ce consider așa. În primul rând, așa numita moțiune simplă nu îndeplinește criteriile din regulamentul Senatului în ce privește felul în care se întocmește o moțiune simplă. În al doilea rând am putut să observăm, sper, majoritatea, cu indignare, cum fostul ministru al Finanțelor, înconjurat de un grup nemotivat de vesel, de senatori PSD, trecând prin față sau prin spatele celui care dădea un interviu, a considerat că este momentul să jignească pe actualul ministru al Finanțelor într-un mod incalificabil în fața camerelor de luat vederi. Asta îmi confirmă că a fost o golăneală intenționată și nu un derapaj birocratic”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, „pe care l-au ales probabil că să fie cuminte și să nu îi împiedice pe pesediști”, ar fi putut să oprească acest demers „inoportun”.

„Așadar consider că este o ieșire incorectă, inadmisibila pe care a avut-o PSD în Senat, inoportună. De aici însă putem să tragem câteva învățăminte importante. Primul lucru ar fi că pentru PSD, în continuare, tot ce nu este PSD și tot ce nu servește direct pesediștii, nu este bun și trebuie jignit și arătat cu degetul. Este o atitudine pe care am clasificat-o, în campanie, drept nedemocratică, o atitudine de partid nereformat, o atitudine care arată dispreț pentru, chiar instituțiile democratice și un dispreț profund pentru români, trebuie să o spun și de dată această”, a adăugat șeful statului.

Senatorii au adoptat, luni, moțiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului de Finanțe Florin Cîțu.

Moțiunea simplă la adresa lui Florin Cîțu a trecut cu 59 de voturi „pentru”, 56 de voturi „împotrivă” și două abțineri.

Iohannis: Dacă guvernul Orban pică este primul pas spre anticipate

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că adoptarea unei eventuale moțiuni de cenzură la adresa guvernului Orban este „primul pas” spre declanșarea alegerilor anticipate.

„Cu siguranță. Asta e bine să înțeleagă toată lumea – dacă printr-o angajare a răspunderii guvernul Orban pică, acesta este primul pas spre anticipate, este foarte clar. Că se vor realiza sau nu este o chestiune care se va vedea la momentul respectiv”, a declarat Klaus Iohannis.

El a fost întrebat dacă adoptarea unei eventuale moțiuni de cenzură la adresa guvernului Orban va duce la declanșarea alegerilor anticipate.

Chestionat cu privire la intenția anunțată de PSD de a depune o moțiune de cenzură și dacă asumarea răspunderii Guvernului pe trei legi reprezintă un risc asumat, șeful statului a spus: „În primul rând este dreptul constituțional al grupului PSD să depună moțiune de cenzură”.

„Dar în același timp trebuie să fim conștienți de faptul că acest Guvern minoritar este hotărâtă și dorește să se adopte legislație care este și necesară și oportună și așteptată de români. Și eu sunt convins că se va evalua foarte bine riscul, de exemplu, angajării răspunderii. Dar faptul că PSD-ul vrea să amenințe cu moțiune de cenzură nu sperie pe nimeni”, a mai spus Iohannis.

Iohannis, despre pensiile speciale: PSD a exagerat cu ele. Nu susțin eliminarea pensiei speciale la magistrați

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Palatul Cotroceni, că este de acord cu eliminarea pensiilor speciale, dar că unele categorii, precum militarii și magistrații, ar trebui să-și păstreze acest drept.

„Știu că aceasta chestiune se discută și se dezbate în comisia de specialitate și cred că este mai bine să mă exprim după ce se clarifică dumnealor între ei în ce fel de dorește promovarea acestei legislații. Dar da, este clar că trebuie făcut ceva în aceasta zonă, fiindca pur și simplu PSD-ul a exagerat cu aceste pensii speciale. Pe de altă parte este clar că sunt categorii care trebuie să beneficieze de acest tip de pensie, fiindcă au un serviciu foarte special. De exemplu, nu cred că cineva vrea să renunțe la pensiile de serviciu ale militarilor”, a precizat Klaus Iohannis.

De asemenea, acesta a spus că nu susține eliminarea pensiei speciale nici în cazul magistraților.

„Este un specific aparte. Magistratul are o răspundere enormă, un stres enorm, o încărcare profesională ieșită din comun și acordarea pensiilor speciale pentru magistrați mi se pare o măsură care trebuie menținută”, a afirmat Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
FMI a redus prognoza de creștere economică pentru România în 2024