Iohannis a motivat respingerea miniștrilor PSD: Lipsa de experiență, pe primul loc / Acuzații la adresa PSD: Încearcă de doi ani să-l scape pe Dragnea de justiție

Iohannis a motivat respingerea miniștrilor PSD: Lipsa de experiență, pe primul loc / Acuzații la adresa PSD: Încearcă de doi ani să-l scape pe Dragnea de justiție
Publicat: 15/05/2019, 13:34

Astfel, președintele Klaus Iohannis i-a respins pe Eugen Nicolicea pentru funcția de ministru al Justiției, Tit-Liviu Brăiloiu pentru funcția de ministru pentru Românii de pretutindeni și Oana-Consuela Florea în funcția de ministru al Fondurilor Europene.

„Prin urmare, în conformitate cu dispozițiile art. 85 alin. (2) din Constituție și ținând seama de jurisprudența Curții Constituționale urmează să înaintați o altă propunere pentru funcția de ministru al justiției care, pe lângă respectarea condițiilor prevăzute de lege, în mod necesar, ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea”, arată scrisorile înaintate premierului Viorica Dăncilă.

Eugen Nicolicea a fost propus de premier în funcția de ministru al justiției, ca urmare a propunerii de constatare a vacanței funcției prin demisia domnului Tudorel Toader. Tit-Liviu Brăiloiu a fost propus în funcția de ministru pentru românii de pretutindeni, ca urmare a propunerii de constatare a vacanței funcției prin demisia doamnei Natalia-Elena Intotero. Oana-Consuela Florea a fost propusă în funcția de ministru al fondurilor europene, ca urmare a propunerii de constatare a vacanței funcției prin demisia doamnei Rovana Plumb.

Iohannis: Nu sunt de acord cu remanierea

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că a transmis PSD-ului în scris motivele pentru care a respins cele trei propuneri de miniștri, Eugen Nicolicea, Oana Florea și Liviu Brăiloiu, precizând că este vorba despre proasta guvernare și justiția, pe care a catalogat-o sub asaltul PSD.

„Înainte de sfintele sărbători de Paști mi-au propus pesediștii o remaniere a acestui guvern, nu pentru a face guvernarea mai bună, nu vă faceți iluzii, s-au certat ei între ei, găștile, acolo, în interiorul PSD-ului, si-au venit cu trei propuneri. Perosnale propuse: Nicolicea, Florea și Băriloiu”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

El a reamintit că a spus public că nu este de acord cu această remaniere, „fiindcă nu aduce nimic nou, nu aduce nimic bun și nu este pentru a guverna mai bine”.

„Astăzi le-am dat pesediștilor refuzul meu și în scris ca să înțeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere. În expunerea mea de până acum reies clar două teme: Justiția, care este sub atacul PSD și proasta guvernare, care încearcă prin ordonanțe de urgență să creeze impresia că lucrează pentru români, dar în realitate această avalanșă de ordonanțe de urgență vrea să acopere lipsa de soluții. Pesediștii nu au soluții pentrui România”, a conchis șeful statului.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis pe 17 aprilie președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Pentru Ministerul Justiției a fost propus Eugen Nicolicea, membru al Camerei Deputaților, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, membru al Camerei Deputaților, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit Liviu Brăiloiu, membru al Senatului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, pe 23 aprilie, că îi respinge pe cei trei miniștri propuși de PSD, deoarece, în opinia sa, remanierea guvernamentală propusă de PSD este „un fel de farsă”.

Acuzații la adresa PSD: Încearcă de doi ani să-l scape pe Dragnea

Iohannis a mai acuzat, miercuri, PSD, într-o conferință de presă, că lucrează de doi ani și jumătate pentru ca liderul partidului, Liviu Dragnea, să scape de justiție, precizând că social democrații au produs cea mai slabă guvernare de după Revoluție.

„PSD a produs cea mai slaba guvernare dupa Revoluție, zero autostrăzi, zero spitale, doar promisiuni, iar la capitolul realizări nimic, cu o excepție, la modificări pe legile justiției, la modificări pe codurile penale, au lucrat mult și prost. Se pune întrebarea retorică de ce au lucrat pesediștii atat de mult și atât de intens pentru subjugarea justiției, pentru îndoirea legilor justiției? Răspunsul este cunsocut, arhi-cunoscut și clar: pentru a-l scăpa pe Dragnea de justiție, de asta lucrează PSD de doi ani și jumătate”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a acuzat PSD că nu se preocupă de problemele românilor.

„Pentru că, sigur, pentru PSD, e mult mai important să-i fie bine lui Dragnea decât să-i fie bine României sau românilor și, sigur, cum Dragnea și alții au probleme reale cu justiția, în Europa nu mai discută nimeni cu ei și atunci cum Dragnea nu discută cu Europa, PSD are impresia că nici România nu mai trebuie să fie aproape de Uniunea Europeană. PSD se preocupă de problemele lui Dragnea, nu de problemele României sau ale românilor”, a completat Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Fizionomistul și psihologul Ciprian Cucu a analizat trăsăturile lui Mirel Dragomir. Ce se ascunde în...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?