Incident la Acvariul din Constanța: O adolescentă a fost rănită de geamul spart al unui bazin / Directorul: Unii bat cu monede sau chei în geam ca să cheme peștii

Incident la Acvariul din Constanța: O adolescentă a fost rănită de geamul spart al unui bazin / Directorul: Unii bat cu monede sau chei în geam ca să cheme peștii
Publicat: 15/08/2019, 17:58

Fata a fost rănită după ce un geam al unui acvariu s-a spart, în incinta Acvariului din Constanța.

Adolescenta a fost dusă imediat la spital.

Potrivit directorului Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, de care aparține Acvariul, Adrian Bâlbă, bazinul se află aproape de ieșire, într-o zonă în care nu există camere de supraveghere. Din acest motiv, circumstanțele în care a fost spart geamul acvariului nu sunt clare deocamdată.

Directorul Acvariului Constanța: Unii bat cu monede sau chei în geam ca să cheme peștii

Conducerea Acvariului din Constanța, unde o fată a fost rănită, joi, de un geam spart, spune că anual sunt schimbate geamuri zgâriate sau crăpate și că oamenii au un obicei prost, să bată în geam, uneori chiar cu monede sau chei, ca să cheme peștii. Clădirea a fost renovată în urmă cu 10 ani.

Acvariul din Constanța, prima secție a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, este găzduit de o clădire amplasată pe malul mării, pe faleza Cazinoului, ce are o vechime de peste 100 de ani. Acvariul în sine a fost amenajat în urmă cu 60 de ani, dar, potrivit reprezentanților Complexului Muzeal, s-au făcut investiții constante în renovare și reamenajare.

Ultima renovare generală a imobilului care găzduiește Acvariul a avut loc în urmă cu aproximativ 10 ani, când au fost modernizate instalațiile, mărite bazinele și aduse noi specii de pești. Conducerea Complexului spune că geamuri sunt schimbate în fiecare an, pentru că acestea sunt crăpate sau zgâriate.

„De când sunt eu director, în fiecare an s-au făcut invesții: au fost reparate interioare, a fost reparat acoperișul – știți că oamenii se urcau pe el ca să facă poze Cazinoului și l-au distrus, a fost reparat subsolul. Și în fiecare an, dar chiar în fiecare an, au fost schimbate geamuri de la bazine, zgâriate sau crăpate… Au unii oameni un obicei prost: merg să bată în geam ca să cheme peștii. Îi înțeleg pe copii, dar sunt adulți care fac așa ceva. Îmi spun colegii mei de aici că trebuie să intervină deseori. Uneori aud chiar de prin birouri cum bat în geam cu chei sau monede. Vă dați seama?!”, a spus directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Adrian Bîlbă.

Potrivit acestuia, actualul imobil a devenit prea mic pentru a mai găzdui Acvariul și există planuri pentru realizarea unei clădiri noi.

„Acvariul are nevoie de un număr mai mare de vizitatori, dar normele ISU nu permit mai mult de 60 de persoane simultan în clădire. Este puțin 60 de oameni în 45 de minute, cât durează o repriză de vizită, în condițiile în care de multe ori faleza Cazinoului este foarte aglomerată, mai ales în zile de sărbătoare. Se face coadă, dar oamenii trebuie să înțeleagă că normele ISU ne impun aceste limite maxime de vizitatori, iar aceștia stau cât doresc înăuntru”, a declarat Adrian Bîlbă.

El a precizat că noul acvariu, care ar fi de aproximativ trei ori mai mare, ar urma să fie amenajat în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. „Ne dorim ca în viitor să facem un acvariu mai nou, undeva în Complexul Muzeal de pe Bulevardul Mamaia, un acvariu pe soluții tehnice moderne, fără sticlă, cu geam acrilic, care să îmbine știința, educația și cu factorul de atractivitate, care contează foarte mult atunci când vrem să fim și obiectiv turistic”, a mai spus directorul CMSN.

Clădirea care găzduiește Acvariul a fost construită la începutul secolului XX ca anexă a Cazinoului și a funcționat ca restaurant până la reamenajarea ei pentru destinația actuală. Acvariul a fost inaugurat cu fast în data de 1 mai 1958 și a fost pentru o lungă perioadă de timp prima și singura instituție publică de acest gen din țara noastră.

De-a lungul timpului, Acvariul din Constanța a adunat peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine, care aparțin unor zone geografice diverse. Tariful pentru vizitarea Acvariului din Constanța este de 8 lei/adult și de 2 lei/elev ori student.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului