Iarna „pe dos”. Anunțul făcut de ANM: Cum va fi vremea în perioada următoare

Iarna „pe dos. Anunțul făcut de ANM: Cum va fi vremea în perioada următoare
Publicat: 13/01/2020, 14:47

BANAT

Media regională a maximelor termice va fi în creștere de la 5 grade pe 13 ianuarie la 10 grade pe 15 ianuarie. În intervalul 16-18 ianuarie, această medie va marca o scădere, iar ulterior, până pe 26 ianuarie, se va menține apropiată de valorile obișnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (2…4 grade). Temperaturile minime, negative de-a lungul celor două săptămâni, se vor situa, în medie, între -4 și -2 grade, ușor mai scăzute, spre -6 grade, în intervalul 24-26 ianuarie. Regimul pluviometric va fi deficitar mai ales în prima săptămână, apoi în unele zile vor fi posibile precipitații în general slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalul
21-24 ianuarie.

CRIȘANA

La începutul intervalului de prognoză, media regională a maximelor termice va fi de 4 grade, iar până pe 15 ianuarie se estimează o creștere a acesteia spre 9 grade. Ulterior, media temperaturilor maxime va marca o scădere treptată astfel încât în perioada 18-26 ianuarie va deveni apropiată de valorile obișnuite (1…3 grade) pentru a doua parte a lunii ianuarie în această regiune. Temperaturile minime, negative de-a lungul celor două săptămâni, se vor situa, în medie, între -4 și -2 grade, ușor mai scăzute, spre -6 grade, în intervalul 24-26 ianuarie. Regimul pluviometric va fi deficitar mai ales în prima săptămână, apoi în unele zile vor fi posibile precipitații în general slabe, cu o probabilitate mai ridicată după data de 21 ianuarie.

TRANSILVANIA

Media regională a maximelor termice va fi în creștere de la 3 grade pe 13 ianuarie la 6 grade pe 16 ianuarie. În intervalul 17-19 ianuarie, această medie va marca o scădere, iar ulterior, până pe 26 ianuarie se va menține apropiată de valorile obișnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (0…2 grade). Temperaturile minime, negative de-a lungul celor două ptămâni, se vor situa, în medie, între -7 și -4 grade, ușor mai scăzute, spre -9 grade, în intervalul 24-26 ianuarie. Regimul pluviometric va fi deficitar mai ales în prima săptămână, apoi în unele zile vor fi posibile precipitații în general slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalul 21-24 ianuarie.

MARAMUREȘ

În intervalul 13-16 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 3 la 7 grade, fiiind mai ridicată decât în mod normal în această perioadă din an. În intervalul 17-19 ianuarie, această medie va marca o scădere, iar ulterior, până pe 26 ianuarie se va menține apropiată de valorile obișnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (0…3 grade). Temperaturile minime, negative de-a lungul celor două săptămâni, se vor situa, în medie, între -6 și -3 grade, ușor mai scăzute, spre -8 grade, în intervalul 24-26 ianuarie. Îndeosebi în intervalul 21-24 ianuarie probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată.

MOLDOVA

În intervalul 13-18 ianuarie, media temperaturilor maxime va scădea treptat de la 7 la 2 grade, devenind apropiată de normalul aceastei perioade din an. În continuare, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime se va menține apropiată de valorile obișnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie, oscilând între 1 și 4 grade. Media temperaturilor minime se va situa între -4 și -2 grade, mai scăzută, spre -6 grade în intervalul 24-26 ianuarie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă în prima săptămână, iar apoi, în unele zile, vor fi posibile precipitații în general slabe.

DOBROGEA

În intervalul 13-15 ianuarie, media temperaturilor maxime va scădea de la 7 la 4 grade, fiind ușor mai ridicată decât în mod normal în această perioadă din an. În continuare, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime se va menține apropiată de valorile obișnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie, oscilând între 2 și 5 grade. Media temperaturilor minime se va situa între -4 și -2 grade, posibil mai scăzută, spre -6 grade în intervalul 24-26 ianuarie. Trecător vor fi condiții pentru precipitații slabe mai ales în cea de-a doua săptămână.

MUNTENIA

În intervalul 13-17 ianuarie, media temperaturilor maxime va scădea treptat de la 8 la 3 grade, fiiind mai ridicată decât în mod normal îndeosebi în primele zile. În continuare, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime va fi apropiată de valorile obișnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie, oscilând între 1 și 5 grade. Media temperaturilor minime se va situa între -4 și -2 grade, mai scăzută, spre -6 grade, în intervalul 24-26 ianuarie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă în prima săptămână, apoi în unele zile vor fi posibile precipitații în general slabe.

OLTENIA

În intervalul 13-17 ianuarie, media temperaturilor maxime va scădea treptat de la 7 la 2 grade, fiiind mai ridicată decât în mod normal îndeosebi în primele zile. În continuare, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime va fi apropiată de valorile obișnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie, oscilând între 2 și 5 grade. Media temperaturilor minime se va situa între -4 și -2 grade, mai scăzută, spre -6 grade, în intervalul 24-26 ianuarie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă în prima săptămână, apoi în unele zile vor fi posibile precipitații în general slabe.

LA MUNTE

În intervalul 13-16 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 1 la 4 grade, fiiind mai ridicată decât în mod normal în această perioadă din an. În intervalul 17-20 ianuarie, această medie va marca o scădere, spre -2 grade, iar ulterior, până pe 26 ianuarie se va menține apropiată de valorile obișnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (-4…-2 grade). Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -6 și -2 grade, în prima săptămână și între -12 și -8 grade, în cea de-a doua săptămână. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă până pe 18 ianuarie, dar începând cu data de 19 ianuarie, temporar vor fi precipitații în general slabe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Haos în centrul Londrei după ce doi cai militari au scăpat de sub control