Gigi Becali, cercetat PENAL pentru că l-a amenințat pe directorul Penitenciarului Jilava. Victima nu e „prea entuziastă” în susținerea plângerii

Gigi Becali, cercetat PENAL pentru că l-a amenințat pe directorul Penitenciarului Jilava. Victima nu e prea entuziastă în susținerea plângerii
Publicat: 27/02/2019, 15:40

Patronul FCSB s-a autodenunțat într-o emisiune televizată din 19 august 2017, recunoscând că l-a amenințat pe directorul Penitenciarului Jilava, pentru că nu a aprobat cererile de învoire ale vărului său, Victor Becali.

„La acea dată, într-o emisiune televizată, fostul deținut Gheorghe Becali a recunoscut că a transmis o serie de mesaje de amenințare directorului Penitenciarului Jilava, pe motiv că nu ar fi aprobat o nouă învoire pentru vărul său, Victor Becali. Această faptă îmbracă elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj și, având în vedere că cel în cauză a mai fost condamnat pentru infracțiuni care implică amenințări duse până la capăt, am cerut intervenția autorităților” anunță Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

FSANP susține că Administrația Națională a Penitenciarelora dezinformat, pentru că nu a luatnicio măsurăîmpotriva autodenunțului făcut de Becali și a încercatsă mușamalizezecazurile în care sunt implicați oameni de afaceri puternici.

„ANP a efectuat verificări și a și informat opinia publică referitor la faptul că au fost fructificate, au fost valorificate informațiile obținute în urma verificărilor realizate în această speță, la instituțiile abilitate, inclusiv la parchetul competent'”. Afirmația nu se confirmă, la organele de urmărire penală nefiind înregistrată sesizarea ANP,” atrage atenția FSANP.

„Ulterior, apreciind că este foarte posibil ca ANP să nu fi transmis sesizarea către Parchet, așa cum instituția a comunicat în mod oficial prin purtătorul de cuvânt, am formulat un denunț a cărui soluționare face acum obiectuldosarului penal8471/P/2018 și pentru care Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fixattermen ca până la 15 martie 2019 să fie efectuate verificări și audieri,” transmiteFSANP.

„Constatăm, așadar, că ANP a dezinformat opinia publică și continuă să acopere neregulile în legătură cu detenția și, după liberare, amenințările lui Gigi Becali, așa cum a făcut-o și în situația fostului și actualului deținut Cristian Borcea, recentul beneficiar a 10 permisii într-un singur an, campion din pix la muncă, învățătură, învoiri și câștiguri pentru liberarea condiționată.

Desigur, am luat act de faptul că directorul ultragiat nu susține entuziast sesizarea noastră, deși a confirmat primirea mesajelor de amenințare pe care le-a și redirecționat parțial, la acea dată, la solicitarea directorului general. Amintim însă că, nu demult, persoane sechestrate afirmau că s-au urcat în portbagajul aceluiași Gheorghe Becali ‘pentru a nu-i murdări banchetele” și sperăm că, de această dată, motivele să nu fie din același registru”, se mai menționează în comunicat.

În mai 2013, Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare, în urma dosarului schimbului de terenuri cu MApN. Acesta și-a ispășit primele luni de închisoare la Penitenciarul Jilava, iar apoi Administrația Națională a Penitenciarelor a aprobat cererea de a-l transfera la Penitenciarul Poarta Albă, unde a rămas până la eliberare, în 2015.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi