Pensionarii din Galați au stat toată noaptea ÎN GER ca să prindă BILETE la Revelion. ÎMBULZEALA și CERTURILE nu au lipsit

Publicat: 27/12/2018, 15:40
Actualizat: 25/03/2019, 22:40

Primii pensionari au venit și au format o coadă în fața Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” la miezul nopții. Ei au făcut liste, astfel încât, când s-au deschis casele de bilete, să se respecte ordinea sosirii la coadă. Până dimineața rândul a tot crescut și peste o sută de pensionari au petrecut noaptea pe trotuarul din fața teatrului gălățean.

Ca să nu se plictisească și să treacă timpul mai ușor, oamenii s-au ținut de glume. „Așteptăm să luăm și noi bilete, să mergem ca pensionarii la petrecere. Așa, cu noaptea în cap, ce să facem? Nu avem somn, venim aici. Nu e foarte frig, este acceptabil. Eu am venit de la 5.30. La pensia noastră ne bucurăm că e ieftin, nouă ne place, ne distrăm”, a spus Lucia Prișan.

Cei care au venit de la miezul nopții s-au mai odihnit în mașini. „De la ora 1.00 noaptea am venit, am mai stat în mașină, am mai ieșit afară, dar vremea a fost numai bună de stat. A venit lumea spre ziuă, dar eu de la ora 1.00, dânsul de la ora 12.00. Pentru distracție facem orice”, a spus un alt pensionar.

Unii pensionari au venit la coadă, nu singuri, ci împreună cu rudele și au spus că au fost atrași de prețul ieftin al biletelor.

„Românii nu se înghesuie unde e scump. Se duc acolo unde e ieftin. Asta ne oferă statul român. Decât să stai acasă, cu banii ăștia mergem la petrecerea organizată de Primărie. Eu am venit pe la 5.30. Am soția la rând și o verișoară. Noi am zis că ne ducem dimineața, să nu stăm ca nebunii acolo. Când am venit aici era la 60 și ceva numărul. Vă dați seama, a venit lumea de la 3.00, de la 2.00. De ce? Că e mai ieftin”, a declarat un bărbat.

Zeci de pensionari au stat noaptea la coadă pentru bilete la Revelionul organizat de Primăria Galați

Casele de bilete s-au deschis la ora 8.00 și tot atunci au apărut și incidentele. Câteva persoane au încercat să se bage în față, iar cei care au petrecut noaptea în stradă s-au revoltat și au chemat o patrulă a Poliției Locale.

„Haide doamnă, nu vă îmbulziți…. Mergeți afară că nu sunteți pe listă. Înapoi. Ușor, ușor… stop… Dar nu vedeți că mă împinge din lateral. Spune domnule mai tare că nu auzim nimic”, s-a auzit dimineață, în fața teatrului din Galați.

Au putut să cumpere bilete persoanele cu pensii nu mai mari de valoarea salariului minim pe economie. Doritorii au prezentat copii ale cuponului de pensie și ale cărții de identitate, iar o persoană a putut obține doar două bilete. Prețul biletului pentru o persoană este de 80 de lei, iar numărul de locuri la petrecerea de la Patinoarul artificial din Galați va fi de 1.150, conform regulamentului stabilit de Primăria Galați.

Zeci de pensionari au stat noaptea la coadă pentru bilete la Revelionul organizat de Primăria Galați

Evenimentul va avea loc la Patinoarul artificial Dunărea Galați, iar intrarea la petrecere se va face începând cu ora 20.00. În noaptea dintre ani, persoanele care vor participa la Revelionul Pensionarilor se vor bucura de mai multe momente artistice. Organizatorii au pregătit un program artistic care va cuprinde un spectacol susținut de Formația Meteor din Iași, colinde, obiceiuri și tradiții de Anul Nou.

Revelionul pensionarilor este organizat în fiecare an de Primăria Galați care suportă o mare parte din cheltuielile cu masa, personalul și artiștii participanți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Test de cultură generală. Cât de veche este specia Homo sapiens?