Gabriela Firea apără companiile municipale: Au fost înființate pentru a se lupta cu hoția – VIDEO

Gabriela Firea apără companiile municipale: Au fost înființate pentru a se lupta cu hoția - VIDEO
Publicat: 15/04/2019, 18:39

Gabriela Firea a invitat, luni, liderii celor cinci grupuri politice din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti la o reuniune de lucru pentru a discuta despre situația juridică a patru companii municipale: Compania Municipală Consolidări, Compania Municipală Parking București, Compania Municipală Eco- Igienizare București și Compania Municipală Iluminat Public București.

„Colegii din opoziție critică activitatea primarului pentru că nu sunt din partidul lor, dar până la urmă suntem cu toții trimiși de cetățeni la primărie să-și facă meseria. (…) Așa cum am găsit o soluție în cazul Companiei Termoenergetica, sunt convinsă că și în cazul altor domenii vom găsi soluții tehnice, viabile. Astăzi vom discuta despre patru dintre companii. Toate companiile despre care am vorbit în această perioadă au fost înființate conform unei legi care este încă în vigoare, au fost înființate cu foarte multă bună-credință, pentru servicii de calitate la prețuri corecte”, a declarat, luni, Gabriela Firea, la ședința cu liderii grupurilor de consilieri din cadrul CGMB.

Primarul general spune că aceste companii au fost înființate pentru „a lupta cu hoția”.

„Companiile s-au înființat tocmai pentru a lupta cu hoția de la PMB. Știu că am supărat cele 5-6 firme care au căpușat bugetul Capitalei, dar eu merg mai departe (…). De interes este să omorâm companiile municipale pentru că le-a creat Gabriela Firea. Este un model (modelul de companii – n.r.) folosit de mari capitale, doar în București nu trebuie să funcționeze. Totuși, cred că putem ajunge la un acord să salvăm măcar câteva dintre aceste companii, pentru a avea servicii de calitate la prețuri corecte”, mai susține Gabriela Firea.

În ceea ce privește Compania de Consolidări, primarul general a declarat că în curând vor fi consolidate complet 5 clădiri din Capitală.

„Vom avea în scurt timp 5 clădiri consolidate complet, 70 sunt deja puse în siguranță. E un lucru greu care s-a produs, s-a muncit din greu, această companie trebuie salvată”, a mai susținut Firea.

Liderul grupului PNL, Cristian Olteanu, crede, însă, că dezbaterea de luni ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu doi ani.

„Această dezbatere ar fi trebuit să aibă loc acum doi ani. Orice schimbare în cadrul modelului de conducere administrativ al orașului ar trebui să aibă loc după o dezbatere. Nu a avut loc, de aceea am votat împotrivă. V-am spus și atunci că din punctul nostru de vedere trebuie să fie majoritate absolută, iar după ce chiar instanța a spus asta, nu ar trebui să dezbatem noi. Trebuie să ne conformăm. Nu trebuie să confirmăm dacă instanța spune că au fost înființate ilegal. (…). Noi aici nu suntem 55 de cetățeni care se reprezintă pe ei, suntem aici să reprezentăm întregul oraș. Întregul oraș trebuie să știe cum se cheltuie banul public”, a precizat Cristian Olteanu.

La rândul ei, Roxana Wring, liderul consilierilor USR din CGMB, spune că decizia instanței este definitivă și că nu ar trebui încălcată.

„Decizia instanței este definitivă și nu poate fi încălcată. Pe oportunitate, chiar dacă s-ar găsi o formulă juridică – pe care în acest moment nu o văd – nu este oportun să înființăm companii municipale care vor fi conduse de PSD – ALDE. Am văzut cu toții lipsa de transparență, modul cum se fac angajările și risipa bugetului local. Contrar celor afirmate de doamna Firea, multe dintre aceste companii au prețuri mai mari decât prețurile pieței. Nu vom vota aceste patru proiecte. Companiile ar trebui dizolvate. Ei spun că vor să respecte decizia Curții de Apel, dar dacă era așa, ar fi făcut-o până acum”, a spus Roxana Wring.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Pască fără aluat. Rețeta lui Sorin Bontea
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens